Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 7. 2018,
16.14

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omgooča Agencija za promocijo in podporo turizma v Makedoniji

Foto: Agencija za promocijo in podporo turizma v Makedoniji in Thinkstock

Natisni članek

turizem dopust počitnice Makedonija advertorial

Torek, 17. 7. 2018, 16.14

2 meseca

Makedonija - vaša naslednja destinacija

Naj bodo vaše naslednje evropske počitnice pustolovščina na Balkanu!

Vsebino omgooča Agencija za promocijo in podporo turizma v Makedoniji

Foto: Agencija za promocijo in podporo turizma v Makedoniji in Thinkstock

Visit Makedonija

Še vedno iščete destinacijo, kjer bi preživeli svoj poletni dopust? Naj vam pomagamo. Vaše nepozabne počitnice, izpolnjene z razburljivimi izkušnjami in nepozabnimi spomini, lahko doživite v Makedoniji.

Makedonija je dežela naravnih čudes, ki vas vabi k uživanju v izobilju pisanih barv, v brezmejni modrini jezer, zelenih gostih gozdovih in toplih barvah čudovitih pisanih dolin.

Zakaj v Makedonijo?

Razlogov, zakaj bi bila prav Makedonija lahko vaša naslednja potovalna destinacija, je mnogo.

Nekdanja država Jugoslavije je dežela izjemnega prepletanja različnih zgodovinskih etničnih vplivov in dežela mnogih znamenitosti. Makedonija gotovo ni samo Skopje, Bitola, Tetovo, Kruševo ali Ohridsko jezero.

Pokrajina je zelo raznolika, saj je dežela polna gora ter globokih kotlin in dolin. Omogoča raznolike športne aktivnosti tako v hribih kot na različnih jezerih.

Makedonija ima površino 25.713 kvadratnih kilometrov, 80 odstotkov vsega ozemlja so gore z 38 planinami in 20 vrhovi z Makedonija zastava | Foto: nadmorsko višino nad dva tisoč metrov.

Na njenem ozemlju se raztezajo trije narodni parki, 43 jezer, od katerih so tri tektonskega izvora, 25 ledeniških in 15 umetnih jezer. Čaka vas neverjetnih 280 sončnih dni v letu. Makedonija je dežela, ki zagotavlja popolno kombinacijo rekreacije in sproščanja.

Skopje, spojina zgodovinske dediščine in urbanega življenja, je prestolnica Makedonije. | Foto: Skopje, spojina zgodovinske dediščine in urbanega življenja, je prestolnica Makedonije.


Preživite aktivne počitnice v Makedoniji

Kajak v Makedoniji

Kajakaštvo je zelo priljubljen šport v Makedoniji, še posebej v kanjonu Matka za kajak na divjih vodah ter na znamenitih makedonskih jezerih, Ohridskem in Prespanskem, za kajak na mirnih vodah.

Na površini okrog 5000 hektarjev je Matka ena od najboljših destinacij za bivanje na prostem v Makedoniji, obenem pa je dom mnogim samostanom iz srednjega veka. Makedonija ponuja številne brzice in veliko tekmovalnih tečajev, vključno s tistimi na reki Vardar v Skopju in na jezeru Matka.

Visit Makedonija | Foto:

Makedonija na kolesu

Preživite 9 dni na kolesu in kolesarite čez makedonske kraje. Prenočite lahko v starodavnih samostanih, doživite legendarno gostoljubnost v majhnih makedonskih vaseh in uživajte v fascinantnih kulinaričnih izkušnjah.

Organizirane kolesarske ture ponujajo edinstven način za povezovanje z naravo in raziskovanje lokalne kulture, folklore, ljudi in običajev. Z drugimi besedami, vse, kar ta država lahko ponudi za vaše zadovoljstvo. Vaša kolesarska tura po Makedoniji vas pričakuje.

Visit Makedonija | Foto:

Gorsko kolesarjenje

Gorsko kolesarjenje postaja vse bolj razširjen šport v Makedoniji, kjer je na tisoče "offroad" in kros stez. "Nagrade" za vaš izlet s kolesom so veličastne. Priča boste razgledom, ki jemljejo dih.

Ostali bodo vizualni spomini na vzvišeno lepoto Makedonije, gorskih vasi z očarljivo arhitekturo, ohranjeno iz preteklosti, spomin na edinstvene balkanske gore, ki so sveže kot rosa in jasne kot kristal ledeniških jezer.

Visit Makedonija | Foto:

Makedonija iz zraka

Makedonija je med najbolj privlačnimi destinacijami za jadralno padalstvo v svetu, obenem pa je za tovrstne aktivnosti od drugih evropskih destinacij tudi cenejša.

Fascinantne gore z več vrhovi, višjimi od 2.500 metrov, in velike doline okrog njih z urejenim pristopom do vsake travnate površine za vzlet, vas bodo očarale.

Visit Makedonija | Foto:

Peš po prostrani pokrajini

Z gorsko površino, ki pokriva 80 odstotkov njenega ozemlja, je Makedonija destinacija za pohodništvo in planinarjenje z ogromnim potencialom. Svoje izlete lahko razdelite na tri izjemna območja:

Skopje – v bližini Skopja je obilo pohodniških stez na gorah Skopska Crna Gora, Vodno, kanjon Matka in Karadžica.

Šar Planina – Šar Planina ima skupno površino 1.600 kilometrov. 56,25 odstotka te površine je v Makedoniji, 43,12 odstotka v Srbiji in 0,63 odstotka v Albaniji. Na njej so tri ravnine Sirinić, Vrača in Rudoka.

Najvišji deli na gorah so zamrznjeni z ogromno količino leda in snega. Po vodilnih evropskih enciklopedijah se kompaktne travnate površine Šar Planine ne morejo primerjati z nobeno gorsko verigo v Evropi. Najvišji vrh Šar Planine je Titov vrh (2.748 metrov).

Mavrovo – Narodni park Mavrovo je s svojimi krajinami, jezeri in gozdovi med najlepšimi območji v Makedoniji. S površino 73.000 hektarjev je mavrovska regija največji narodni park v državi. Najvišji vrh je gora Medenica, ki meri 2.163 metrov.

Visit Makedonija | Foto:

Makedonija na konju

Ekspedicija z jahanjem vam bo ponudila nepozabno izkušnjo in razglede, ki jih drugače ne morete videti. Raziščite makedonske gore na konju. Najbolj priljubljeni destinaciji za jahanje sta: Mavrovo in Vodno.

Raziskovanje Narodnega parka Mavrovo na konju

Izlet na konjih ponuja izvirno izkušnjo bogastva Narodnega parka Mavrovo. Takšna oblika dopusta je odličen način za odkrivanje čudovite narave daleč od gneče mestnega življenja. Naj bo to s sedenjem ob ognju ali na kamnu sredi pašnikov – z enostavnim bivanjem v naravi boste uživali v največjem razkošju – razkošju življenja in narave.

Visit Makedonija | Foto:

Obiščite kraje s čudovitimi razgledi, mogočne gore, kristalno čiste reke in slapove, gladke in prostorne zelene planote. Namestite se lahko v starih vaseh in uživate v okusih domače hrane, ki jo ponujajo lokalne ovčje planšarije.

Raziskujte goro Vodno (skopska regija)

Uživajte v osupljivem panoramskem razgledu Skopja iz gore Vodno, jahajte skozi travnike in neokrnjene gozdove. Dobrodošli so tako tisti z osnovnim znanjem jahanja kot tisti, ki nikoli niso jahali. Na turi se ponuja zahodni slog jahanja na balkanskih gorskih konjih, majhnih in vzdržljivih, vendar varnih na strmih terenih.

Jadranje v Makedoniji

Jadranje je v Makedoniji dostopno na Ohridskem in Prespanskem jezeru. Jadranje je kot rekreacijska dejavnost in sproščujoč vodni šport v Makedoniji zelo priljubljeno. Lokalni jadralni klubi bodo naredili vaše jadralno potovanje nepozabno.

Visit Makedonija | Foto:


PREPUSTITE SE: Visit Makedonija | Foto:

V MAKEDONIJO Z:

Ste vedeli?

Makedonija je partner 56. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA, ki bo letos med 25. in 30. avgustom v Gornji Radgoni. Več o dogodku si preberite tukaj.

Ne spreglejte