SiolNET. Trendi Potovanja
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nagrade za lepote Slovenije na filmskem traku

1

termometer

Dobra novica za slovenski turistični film in, upajmo, tudi za turizem - promocijska filma o Ljubljani in Blejskem gradu sta na mednarodnem festivalu na Portugalskem odnesla kar nekaj nagrad.

Promocijski film Ljubljana: ljubljena (Ljubljana – The Beloved) je na uglednem portugalskem festivalu Finisterra Arrábida Film Art & Tourism Festival prejel 3. nagrado v kategoriji promocijskih filmov v glavnem tekmovalnem programu. V tematskih kategorijah je zasedel še 2. mesto v kategoriji Potovanja ter 3. mesto v kategoriji Destinacije.

Film, ki je bil objavljen septembra 2013, prikazuje dogodivščine simpatičnega mladega para, ki se odloči raziskati Ljubljano na nekoliko nevsakdanji način. Film je naročila Mestna občina Ljubljana, nastal pa je v produkciji Sfinga PRO (scenarij in režija Gregor Kresal). Krajša različica filma ima 39 sekund, daljša predstavitvena pa 5 minut.

Poleg uspeha, ki ga je doživel ljubljanski promocijski film, je na festivalu v tematski kategoriji Zgodovinski kraji prejel prvo nagrado tudi film Blejski grad.

Festival je potekal med 6. in 11. majem 2014 v mestu Sesimbra na Portugalskem, na njem pa so se predstavljali turistični filmi različnih žanrov, oglaševalski, promocijski in dokumentarni.

Žirija festivala, ki jo sestavljajo filmski in televizijski režiserji, turistični strokovnjaki, filmski kritiki, novinarji in producenti, ocenjuje filme po naslednjih merilih: vizualna kakovost, kakovost zvoka, informativna vrednost, koncept, kreativnost in inovativnost. Na festivalu se je predstavilo 248 filmov iz 47 držav s petih celin.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin