SiolNET. Trendi Potovanja
1,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Ptuju britanske turiste učijo, kako izgovoriti ime njihovega mesta #video

1,14

termometer

Ptuj
Foto: Jošt Gantar (www.slovenia.info)

Ko so Ptujčani izvedeli, da se zdi Britancem ime njihovega mesta popolnoma neizgovorljivo, so se odločili, da to izkoristijo za simpatično turistično promocijo.

Sredi septembra je britanski tabloid Daily Mail objavil rezultate raziskave o turističnih destinacijah, katerih imena Britanci najtežje izgovorijo. Za najtežje izgovorljivo mesto na svetu se je izkazal Ptuj, raziskava je namreč pokazala, da kar 92 odstotkov Britancev ime najstarejšega slovenskega mesta izgovori napačno.

Na Ptuju so se odločili to novico izkoristiti za turistično promocijo, pri Zavodu za turizem Ptuj so namreč posneli promocijski video, v katerem Ptujčani tuje turiste učijo, kako pravilno izgovoriti ime njihovega mesta.

Težav s Ptujem nimajo le Britanci

"Video, ki bi na humoren način izpostavil jezikovne zagate britanskih turistov, je spontan odziv na novico britanskega časopisa," je ob tem povedala svetovalka za razvoj turizma na Zavodu za turizem Ptuj Katja Ertl, "tudi sami pri stiku, ne samo z britanskimi, ampak tudi s številnimi drugimi tujimi gosti, opažamo zanimive izpeljave imena našega mesta."

Mimogrede, Ptuj se je v raziskavi izkazal za najtežje izgovorljivo mesto na svetu, najtežje izgovorljiva atrakcija pa je islandski ognjenik Eyjafjallajökull, ki ga ni znalo pravilno izgovoriti kar 98 vprašanih. Verjetno bi se pred podobno zagato znašel tudi marsikateri Slovenec.

Preberite še:

Bangkok Trendi V ta mesta se zlivajo največje množice turistov #foto Triglavski narodni park, Julijske Alpe Trendi Triglavski narodni park med "najbolje varovanimi skrivnostmi Evrope"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 75
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin