SiolNET. Trendi Potovanja
0,36

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lonely Planet Ljubljano uvrstil med najbolj trajnostna mesta na svetu

0,36

termometer

Ljubljana splošna
Foto: Getty Images

Največji svetovni založnik potovalnih vodnikov Lonely Planet je na seznam osmih najbolj trajnostnih mest na svetu uvrstil Ljubljano. Kot ključno prednost Ljubljane pri ponovnem zagonu mestnega turizma vidijo naravo in svež zrak.

Pri založniku Lonely Planet so življenje v Ljubljani opisali kot "izredno čisto in vse bolj zeleno", poroča STA. Navedli so več kot 10 hektarjev površin, ki so v središču mesta namenjene pešcem, čiščenje ulic z deževnico in reciklirano vodo, sodobni sistem ravnanja z odpadki ter prizadevanja za mesto brez odpadkov.

"To bo za goste po pandemiji najbolj pomembno"

Uvrstitev na lestvico so pozdravili v Turizmu Ljubljana. "Poleg iznajdbe cepiva upanje za okrevanje turističnega sektorja prinašajo tudi objave v priznanih tujih medijih, še posebej če nagrajujejo tisto, kar bo za goste po pandemiji najbolj pomembno – skrb za okolje, čistočo in občutek varnosti," so zapisali v sporočilu za javnost.

Ljubljana splošna Foto: Getty Images

Na seznamu najbolj trajnostnih mest na svetu so še København, Portland, Singapur, Lizbona, Bangalore, Vancouver in San Francisco.

V zadnjem obdobju Ljubljano hvalijo na več koncih

V preteklih treh mesecih so trajnostne dosežke Ljubljane navedli že v revijah Monocle in Conde Nast Traveller, na straneh organizacij European Best Destinations in Global TOP 100 Sustainable Destinations ter v oglasu Amazona, so še poudarili v Turizmu Ljubljana.

Globalna pandemija bolezni covid-19 je močno prizadela turizem, zlasti mestnega. Okrevanje bo predvidoma dolgotrajno, trajalo bi lahko do pet let, ob tem poudarja STA.

Preberite še:

Lizbona Trendi Svetla plat covida: turistične nastanitve spet za domačine turisti v Ljubljani Novice Letošnje leto lahko kar pozabijo, mnogi tudi prihodnje

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin