Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 10. 2019,
20.31

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,17

2

Natisni članek

Ljubljana turizem Turizem Ljubljana

Torek, 8. 10. 2019, 20.31

4 leta, 6 mesecev

Ljubljani laskavo priznanje top butične destinacije #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,17

2

Ljubljana je postala ena najatraktivnejših butičnih destinacij na svetu po izboru vplivnega portala Euronews. Pristala je med petimi kraji, ki so najprimernejši za zahtevne, butične turiste. Pisanju Euronewsa pa naj bi pritrjevala tudi statistika rezervacij prek priljubljenega portala Airbnb.

Blodnik po Istri
Trendi Pozabite turistične "bisere", v Istri se zanimive zgodbe skrivajo povsem drugje #intervju

Gre za eno redkih evropskih mest, ki ponuja več kot 500 kvadratnih metrov javnih, zelenih in vsem dostopnih površin na prebivalca, piše Euronews.

Na območju Ljubljane so kar štirje krajinski parki, med njimi zavarovano območje grajskega Griča in botanični vrt z več kot 5000 različnimi vrstami. Botanični vrt Univerze v Ljubljani je velik magnet predvsem za tujce. Te najbolj zanimajo avtohtone vrste.

Kompas
Novice Hrvati prodajajo največjo slovensko turistično agencijo

Zavidajo nam bujno rastlinje

Botanični vrt Univerze v Ljubljani je velik magnet predvsem za tujce. Te najbolj zanimajo avtohtone vrste.

"Stičišče panonskega, mediteranskega in potem dinarskega ter alpskega pomeni tak prepih, da tukaj nastaja neverjetno rastlinstvo, ki ga tujci, bom rekel, s pohlepom jemljejo, če lahko tako rečem, ker dejansko tega nimajo več," razlaga vodja Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani Jože Bavcon

Planet TV
Planet TV Slovenija ima novo turistično znamenitost #video

Pritegnejo jih za nas vsakdanji zvončki

V Sloveniji imamo več kot 3.500 različnih rastlinskih vrst. Velika rastlinska raznovrstnost pa za sabo potegne tudi ekoturizem. 

"Vloga botaničnega vrta oziroma strokovnjakov je takšna, da na nek način pazimo, da ta ekoturizem ne privablja v naravo masovnih skupin, se pravi velike skupine parih avtobusov, ampak gre na nek način za butični turizem, kjer se lahko zbere majhna skupina interesentov, ki bi radi na nek način spoznali naravo Slovenije in konkretno recimo botanično. Za turiste so zelo zanimivi naši zvončki, ki smo jih mi sicer navajeni videti povsod," razlaga Blanka Ravnjak, raziskovalka v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani.

Da zvončkov marsikje ni več, ponovi Bavcon. "Od Avstrije navzgor praktično zvončkov skoraj ni več ali pa so v majhnih količinah in to je v bistvu tisto, kar je za severne dežele ali pa srednjo Evropo zanimivo.Dober turistični produkt so tudi ciklame, ki prikličejo jesen."

Močen Plečnikov pečat

Ko govorimo o trajnostnem turizmu in razvoju, vodnik Turizma Ljubljana Urban Logar izpostavlja še vlogo enega največjih svetovnih arhitektov, Jožeta Plečnika. Pohvalimo pa se lahko še z okusno hrano in številnimi galerijami.

Ne spreglejte