Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 4. 2015,
8.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ljubljana turizem nagrada Zoran Janković Petra Stušek

Četrtek, 16. 4. 2015, 8.47

6 let, 6 mesecev

Ljubljana je najboljša turistična destinacija leta 2015

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovensko glavno mesto je na turističnem zmagovalnem pohodu. Po slavospevih tujih medijev je namreč Ljubljana osvojila še prestižen naziv najboljše turistične destinacije leta 2015.

Ljubljana je dobitnica letošnjega izbora za nagrado WTTC Tourism for Tomorrow oziroma Turizem za jutri v kategoriji turističnih destinacij. Prestižno nagrado je podelila mednarodna organizacija World Travel & Tourism Council (WTTC) na slovesni razglasitvi v Madridu.

Največje svetovno priznanje na področju trajnostnega turizma Nagrade Turizem za jutri podeljujejo na podlagi uresničevanja načel trajnostnega turizma in v okvirih prizadevanj, da bi navdihnili in izobrazili turistične ponudnike ter destinacije za izboljševanje praks trajnostnega turizma. Nagrade veljajo za najvišja svetovna priznanja na področju trajnostnih usmeritev v potovalni in turistični industriji.

Ljubljana je v finalu premagala severovzhodno obalo Tajvana in bolgarski Sozopol Kategorije se nanašajo na različne trajnostno usmerjene aktivnosti turističnih podjetij in organizacij ter pokrivajo področja, kot so upravljanje destinacij, koristi za širšo skupnost, zaščita okolja, prilagoditev delovnih procesov ter inovacije. Ljubljana, sicer tudi Zelena prestolnica Evrope 2016, je v tekmi za prestižno nagrado premagala območje severovzhodne obale Tajvana (Northeast and Yilan Coast) in Sozopol (Bolgarija).

Ljubljansko delegacijo na srečanju WTTC v Madridu je vodil župan Zoran Janković, prisoten pa je bil tudi veleposlanik Republike Slovenije v Kraljevini Španiji Aljaž Gosnar. Nagrado sta prevzeli podžupanja Mestne občine Ljubljana Tjaša Ficko in direktorica Turizma Ljubljana Petra Stušek.

"Če se dobro počutijo prebivalci Ljubljane, se bodo tudi obiskovalci" Že pri predstavitvi destinacije v Madridu in tudi v zahvalnem govoru je Petra Stušek poudarila pomembnost sodelovanja Turizma Ljubljana z Mestno občino Ljubljana ter meščankami in meščani pri oblikovanju trajnostne turistične ponudbe mesta. "Če se dobro počutijo prebivalci, se bodo tudi obiskovalci. Le skupaj lahko to dosežemo," je povedala. Podžupanja Tjaša Ficko pa je vse prisotne povabila v najlepše mesto na svetu ter poudarila pomembnost nagrade za Ljubljano in njeno globalno prepoznavnost.

Turizem Ljubljana: Zaprtje središča za motorna vozila je turizmu dalo zalet "Kot destinacija je Ljubljana že dolgo zavezana trajnostnemu razvoju, kar se odraža tudi v naši trajnostno naravnani strategiji razvoja ljubljanskega turizma do leta 2020," so ob novici o nagradi sporočili iz zavoda Turizem Ljubljana. "Z zaprtjem središča za motorni promet so ljubljanski turizem in deležniki v Ljubljani dobili zalet za skupen gospodarski, okoljski in kulturni razcvet," so pojasnili in dodali, da bo nagrada WTTC Tourism for Tomorrow prinesla pozitivne gospodarske učinke turističnim organizacijam tako v Ljubljani kot v vsej Sloveniji.

Ne spreglejte