SiolNET. Trendi Potovanja
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ljubljana je med dražjimi turističnimi destinacijami

1

termometer

Ljubljana je za mlade popotnike dokaj drago mesto. Na svetovni lestvici, ki za turiste razvršča mesta od najcenejšega do najdražjega, je namreč na sredini - na 64. mestu.

Na spletni strani Price of Travel je objavljen popotniški seznam svetovnih mest glede na dnevni znesek, ki ga tam (mladi) turist v povprečju potroši. Seznam Backpacker Index za leto 2015, ki popotnikom posreduje informacije o stroških potovanja v posamezna svetovna mesta, so sestavili tuji turistični novinarji, pod njihovim drobnogledom pa se je znašlo 130 mest.

V dnevni znesek, na podlagi katerega so od najcenejšega do najdražjega zvrstili 130 mest, so vključeni nočitev v hostlu ali cenejšem hotelu, trije obroki, dve vožnji z javnim prevozom, obisk ene od kulturnih znamenitosti v mestu in tri piva.

Najdražji je Zürich, takoj za njim New York Najdražji po navedenih kriterijih je Zürich, kjer je dnevni znesek 120,71 evra. Pred njim je New York s 101,28 evra na dan. V povprečju se azijska mesta pojavljajo na prvi polovici lestvice, evropska pa med dražjimi destinacijami.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin