Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 2. 2024,
12.01

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

Natisni članek

Benetke križarka križarjenje

Sreda, 14. 2. 2024, 12.01

2 meseca, 1 teden

Križarke (in turiste) bodo iz Benetk preusmerili v Koper

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15
Norwegian | V družbi za križarjenja Norwegian so se odločili, da njihove ladje ne bodo več obiskovale Benetk  zaradi vse strožjih omejitev za velike turistične ladje. | Foto Guliverimage

V družbi za križarjenja Norwegian so se odločili, da njihove ladje ne bodo več obiskovale Benetk zaradi vse strožjih omejitev za velike turistične ladje.

Foto: Guliverimage

Zaradi vse ostrejših omejitev, ki jih za velike ladje in dnevne goste uvajajo v Benetkah, nekateri svoje križarke že preusmerjajo v druga pristanišča, med njimi koprsko.

Družba za križarjenja Norwegian je sporočila, da njihove ladje ne bodo več obiskovale Benetk, mesto v laguni so že črtali s svojih seznamov križarjenj za letošnje in prihodnje leto. Za to so se odločili zaradi vse strožjih beneških omejitev za velike turistične ladje, ki v mesto ne smejo več vpluti, ampak se lahko zasidrajo le v bližnjem celinskem pristanišču Marghera, od koder nato turiste z manjšimi plovili odvažajo v Benetke.

"Čeprav smo se trudili, da bi obisk Benetk obdržali v našem potovalnem načrtu, izkušnja za naše goste zaradi prevažanja s čolni preprosto ne dosega naših standardov," so sporočili iz družbe Norwegian, ki bo odslej svoje ladje namesto v Benetkah sidrala v bližnjih pristaniščih: v Ravenni v Italiji, na Reki in v Zadru na Hrvaškem ter v Kopru v Sloveniji.

V Kopru zaenkrat križarke sprejemajo z odprtimi rokami. | Foto: Shutterstock V Kopru zaenkrat križarke sprejemajo z odprtimi rokami. Foto: Shutterstock

"Zavedamo se, da so Benetke ena najveličastnejših destinacij na svetu, obožujejo jih tako naši gosti kot osebje, zato se zavedamo, da bi ta odločitev lahko sprožila nezadovoljstvo," so še sporočili iz družbe Norwegian, prve med velikimi ponudniki križarjenj, ki so Benetke popolnoma umaknili iz svoje ponudbe.

V Benetkah bodo sicer ob omejitvah za velike ladje letos spomladi uvedli tudi dolgo napovedovano vstopnino za dnevne obiskovalce, s poletjem pa naj bi obveljala tudi prepoved vodenih turističnih skupin z več kot 25 osebami. Gre za ukrepe, s katerimi želijo ublažiti prekomerni turizem, ki mesto v laguni, predvsem pa tamkajšnje prebivalce že dolgo močno obremenjuje.

Benetke
Trendi Obisk Benetk po novem plačljiv
Icon of the Seas
Trendi Izplula je največja križarka na svetu #video
Ne spreglejte