SiolNET. Trendi Potovanja
Vsebino omogoča Kompas

Foto: Kompas, Thinkstock in Ana Kovač

  • Messenger
  • Messenger
Kam za prvi maj?

Na nepozabno križarjenje po valovih Sredozemlja

Vsebino omogoča Kompas

Foto: Kompas, Thinkstock in Ana Kovač

Med prvomajskimi prazniki se lahko za teden dni prepustimo križarjenju po valovih Sredozemlja v družbi priljubljenih Čukov.

križarjenje morje počitnice dopust

Tokrat vas vabimo, da za naslednje potovanje avtomobile, letala, vlake in kar je podobnih prevoznih sredstev, zamenjate za ladjo, pravzaprav za križarko. Na križarki lahko preživite idealne prvomajske počitnice, saj lahko na njej počnete vse, kar si želite, ali pa popolnoma nič. Povsem odvisno od vašega trenutnega razpoloženja. Glede na to, ali ste adrenalinski navdušenec, salonski turist ali malce obojega, na križarki se vedno najde nekaj za prav vsak okus.

Med križarjenjem lahko spoznavate lepote sveta v udobju razkošne ladje, predvsem pa je spoznavanje sveta z morske perspektive vedno nekaj posebnega.

Barcelona je povsem drugačna, če se ji približamo z morja, in nas takoj ob prihodu pozdravita sam Krištof Kolumb in olimpijski grič Montjuic v ozadju. Tudi Marseille se nam razgrne v čisto drugi luči, kot če se mu približamo po avtocesti. Romantika morja je nenadomestljiva in vsakokrat, ko se bomo zvečer odpravili spat, bomo na valovih morja uživali v nepozabnih razgledih, daleč stran od mestnega vrveža.

Barcelona Barcelona

Prednosti križarjenja

  • Med križarjenjem lahko obiščemo veliko več destinacij in imamo veliko manj dela s pakiranjem.
  • Križarke so primerne za potovanje v paru ali z družino, za potnike katerekoli starosti.
  • Na krovu se vedno kaj dogaja. Aktivnosti na križarki so tako raznolike, da prav nikomur ne more biti dolgčas.  Križarke so prava majhna mesta.
  • Križarjenja so za ljudi, ki nimajo časa načrtovati. Izberete svojo kabino, načrt poti in se pripravite na navdihujoče počitnice.
  • Križarjenja so romantična. Pljuskanje valov, vonj morja in rahel vetrič so prava kombinacija za popoln odklop.
  • Med križarjenjem se rojevajo nova prijateljstva, nemalokrat pa preskoči tudi kakšna ljubezenska iskrica, včasih tudi za vedno. Saj se spominjate serije Love Boat, kajne?

Več kot štiri tisoč kilometrov v družbi nepozabnih Čukov

jernej tozon

Križarjenja s priljubljeno skupino Čuki so bila vedno zelo priljubljena in tokrat se lahko v njihovih ritmih podatke na potovanje po zahodnem Sredozemlju. Obiskali boste Savono, Neapelj, Palermo, La Valleto, Barcelono, Marseille in se vrnili v Savono.

Prvomajsko križarjenje s Čuki

kompas čuki

Odhod: 23. 4. 2017

Mesto odhoda: Savona

Čas potovanja: 8 dni/7 noči, z ladjarjem Costa

Za ljubitelje zgodovine: antična Grčija

grčija santorini morje počitnice dopust

Edinstvena sredozemska destinacija za križarjenja je vzhodno Sredozemlje z Grčijo.

Ljubitelji antičnega sveta bodo med križarjenjem lahko obiskali kraje, ki se ponašajo z bogato zgodovinsko dediščino.

 

Obala Grčije in Jadrana je namreč prava zgodovinska zakladnica, Atene in Benetke pa imajo poseben čar, ki bo navdušil vse, ki si radi ogledujejo muzeje in stavbno dediščino. Po drugi strani pa bodo grški otoki prava vaba za potnike, ki si želijo malce poležavanja na grškem soncu in okušanja grških dobrot. Otroci pa bodo še posebej navdušeni nad ljubkimi oslički na Santoriniju. Vzhodno Sredozemlje je od nekdaj izjemno priljubljena turistična destinacija, ki jo z največjim užitkom lahko raziskujemo z ladijskega krova.

 

Antična Grčija: vzhodno Sredozemlje z MSC Musica

kompas grčija

Benetke, Brindisi, Katakolon, Santorini, Pirej, Krf, Kotor, Benetke

Odhod: 23. 4. 2017

Mesto odhoda: Benetke

Čas potovanja: 8 dni/7 noči

Ladjar: MSC

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 22
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin