Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 8. 2015,
14.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

plaža Španija policija kazen brisača

Torek, 11. 8. 2015, 14.28

6 let, 6 mesecev

Kazni za turiste, ki si rezervirajo prostor na plaži

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Španiji kaznujejo turiste, ki si prostor na plaži za cel dan prisvajajo z brisačami, tudi če na njih ležijo le kratek čas. Takšne rezervacije letos preprečujejo tudi v enem od hrvaških letovišč.

Prizor, ki ga pozna vsakdo, ki se je kadarkoli in kamorkoli odpravil na morje: pridete na plažo in ne najdete niti enega spodobnega prostega kotička, saj so vsi zasedeni z brisačami, stoli in ležalniki, s katerimi so si vestni turisti že v najzgodnejših jutranjih urah rezervirali svoj prostor pod soncem.

Trideset evrov kazni za neizkoriščeno rezervacijo V Španiji, natančneje v letovišču Torrox na Costi del Sol, so se lokalne oblasti odločile, da bodo tovrstnemu početju naredile konec. Kot poroča BBC, imajo zdaj posebno policijsko patruljo, ta je zadolžena za preverjanje plaž ter odstranjevanje brisač in ležalnikov, ki skoraj ves dan prazni zasedajo prostor – lastnikom jih vrnejo proti plačilu kazni 30 evrov, če jih ne prevzamejo v roku dveh tednov, pa jih uničijo.

Predstavnik mestnih oblasti je za BBC povedal, da so učinki že vidni, na plaži je manj rezerviranih prostorov. Letos so sicer brisače in druge predmete zaplenili že 30-krat.

Tovrstne paznike na plaži imajo za zdaj le v Torroxu, ni pa izključeno, da bodo ukrep posnemali še v kakšnem španskem letovišču.

Ukinjanje rezervacij plaže tudi na Hrvaškem Na Hrvaškem, natančneje v letoviškem mestecu Tisno v bližini Šibenika, so se medtem zasedanja plaže s praznimi brisačami lotili drugače. Kot poroča Šibenski portal, od sredine julija pa vse do septembra občinski redarji vsak dan po 20. uri naredijo obhod po plažah in z njih poberejo vse predmete, ki so jih kopalci tam pustili, da bi prostor rezervirali za naslednji dan. O finančni kazni omenjeni spletni portal ne poroča, zasežene predmete lahko njihovi lastniki prevzamejo v prostorih redarstva.

Ne spreglejte