Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Neža Mrevlje

Torek,
8. 8. 2017,
4.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Belize počitnice otok Na dopustu Karibi

Torek, 8. 8. 2017, 4.09

6 let, 6 mesecev

Idilični otok, ki je za nekaj časa lahko samo vaš

Neža Mrevlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55
otok Karibi | Foto Airbnb

Foto: Airbnb

Popoln mir, odmaknjenost in samota – za marsikoga je to pojem poletnega dopusta, ki ga je med drugim mogoče uresničiti z odhodom na nenaseljeni otok, vendar s turistično nastanitvijo.

Svetilnik, namenjen dopustovanju, ali pa hiša v odmaknjenem zalivu, brez sosedov na vidiku ali pa edina stavba na otoku so nekatere od možnosti, ki jih miru željnim dopustnikom ponuja tudi bližnji Jadran.

Karibski otoček, kjer lahko biva šest ljudi. | Foto: Airbnb Karibski otoček, kjer lahko biva šest ljudi. Foto: Airbnb

Ob možnostih in željah pa je prostore za dopustovanje v izolaciji in miru mogoče poiskati tudi v nekoliko bolj oddaljenih morjih. Spletni ponudnik nastanitev Airbnb tako na primer ponuja najem zasebnega karibskega otoka.

Za hrano je na otoku potrebno poskrbeti v lastni režiji, samozadostnost je v tem primeru tako ključnega pomena. | Foto: Airbnb Za hrano je na otoku potrebno poskrbeti v lastni režiji, samozadostnost je v tem primeru tako ključnega pomena. Foto: Airbnb

Otok za šest ljudi

Bird Island oziroma Ptičji otok ob obali Belizeja, 20 minut s čolnom s kopnega, iz vasi Placencia, je tako mogoče najeti za nekoliko več kot 500 evrov na noč. V edini hiši na njem pa je v treh spalnicah prostora za šest ljudi.

Kraj, primeren za romantični pobeg ali prijateljsko srečanje. | Foto: Airbnb Kraj, primeren za romantični pobeg ali prijateljsko srečanje. Foto: Airbnb

Za ljubitelje snorkljanja

Karibski atol, koralni otok plitve obročaste oblike z laguno na sredini, je odlično izhodišče ne le za plavanje, temveč tudi za snorkljanje in vožnjo s čolnom, tudi na vesla. Je odlično okolje za romantični pobeg, družinsko ali prijateljsko srečanje, predstavljajo turizmu namenjeni osamljeni otok.

Vendar pa je samozadostnost v primeru tovrstnih robinzonskih počitnic ključna, saj si je treba hrano na otoku zagotoviti ali uloviti v lastni režiji.

Ne spreglejte