Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 11. 2016,
18.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Italija hotel promocija Assisi

Torek, 22. 11. 2016, 18.02

6 let, 6 mesecev

Hotelska ponudba: Če pri nas zanosite, dobite brezplačno sobo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
hotel postelja | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Več italijanskih hotelov se je odločilo za precej nenavadno promocijsko ponudbo: parom, ki bodo v njihovih namestitvah spočeli otroka, ponujajo brezplačno bivanje.

Pretekli teden so v mestu Assisi v italijanski deželi Umbrija začeli novo turistično-demografsko kampanjo. V projektu Fertility Room, soba plodnosti, za zdaj sodeluje deset tamkajšnjih hotelov, ki ponujajo brezplačno prenočitev parom, ki pri njih spočnejo otroka, poroča italijanska izdaja spletnega portala The Local.

"Uspešnim" parom vrnejo denar oziroma podarijo drugo prenočitev

Nekateri hoteli bodo parom v veselem pričakovanju povrnili stroške prebivanja, drugi pa ponujajo brezplačno prenočitev, ko se pari oziroma takrat že starši vrnejo k njim: prinesti morajo le otrokov rojstni list, ki dokazuje, da se je ta rodil devet mesecev (oziroma deset dni prej ali pozneje) po tem, ko so starši prespali v hotelu.

Idejni vodja promocijske kampanje je lokalni svetnik za turizem Eugenio Guarducci, ki želi z nenavadnim pristopom v Assisi privabiti več turistov in tudi opozoriti na nizko rodnost, ki v Italiji postaja vse bolj pereča težava.

Assisi je rojstni kraj Frančiška Asiškega, ustanovitelja reda frančiškanov, lokalnim oblastem pa se promocija tamkajšnjih hotelov ne zdi primerna za takšno versko središče. | Foto: Getty Images Assisi je rojstni kraj Frančiška Asiškega, ustanovitelja reda frančiškanov, lokalnim oblastem pa se promocija tamkajšnjih hotelov ne zdi primerna za takšno versko središče. Foto: Getty Images

Lokalni veljaki niso zadovoljni

Zamisel podjetnega Guarduccija pa ni všeč vsem, županja Assisija Stefania Proietti je za lokalne medije dejala, da mestne oblasti s tem projektom niso povezane, umbrijski deželni svetnik Claudio Ricci pa je bil še bolj oster. Napovedal je, da bodo deželne oblasti presodile, ali je tovrstna kampanja sploh "primerna za javno podobo Assisija in promocijo regije".

Assisi je namreč zgodovinsko in kulturno središče regije ter rojstno mesto Frančiška Asiškega, zaradi česar po Riccijevem mnenju ni primeren kraj za takšno turistično promocijo, sam bi kaj takega pričakoval v Parizu ali Riminiju.

Kakor koli že, promocijska ponudba za zdaj ostaja in bo, če je krepostni lokalni veljaki ne ukinejo, veljala do 31. marca prihodnje leto.

Ne spreglejte