Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 5. 2016,
4.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

hotel Watergate Washington

Sreda, 25. 5. 2016, 4.07

6 let, 6 mesecev

Hotel z najbolj zloglasnim imenom iz ameriške zgodovine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Hotel Watergate | Foto The Watergate Hotel

Foto: The Watergate Hotel

Legenda se vrača: junija bodo v Washingtonu odprli prenovljen hotel Watergate.

Hotel Watergate je del kompleksa Watergate, v katerem so tudi zloglasni poslovni prostori, kjer se je junija 1972 zakuhal eden največjih škandalov v ameriški politiki.

Prihodnji mesec, ravno v času 44. obletnice afere Watergate, bo hotel ob reki Potomac znova odprl svoja vrata. Zaprt je bil vse od leta 2007, po zapletenih menjavah lastništva in 112 milijonov evrov vredni prenovi pa bo 336 sob spet začelo sprejemati goste.

"To je bilo vedno igrišče za pomembneže, umetnike, filmske zvezde." | Foto: The Watergate Hotel "To je bilo vedno igrišče za pomembneže, umetnike, filmske zvezde." Foto: The Watergate Hotel

Hotel Watergate ne namerava skrivati svoje škandalozne preteklosti. Ravno nasprotno, prežet je z njo, piše revija Vanity Fair. Začne se že pri ključih oziroma karticah, ki odpirajo sobe - ti nosijo sporočilo "Ni vam treba vlamljati" - in nadaljuje v toaletah, kjer nameravajo občasno zavrteti katerega od govorov predsednika Richarda Nixona, ki ga je s položaja odnesla afera Watergate. Celo telefonska številka za rezervacije naj bi se končala z letnico 1972.

Prenovo so navdihnila 60. in 70. leta prejšnjega stoletja. | Foto: The Watergate Hotel Prenovo so navdihnila 60. in 70. leta prejšnjega stoletja. Foto: The Watergate Hotel

Politična afera premožnih ljudi ni odvrnila, "ta hotel je bil razvpit še pred škandalom", se zdaj hvalijo na spletni strani hotela. Tam so bivali zvezdniki, kot sta Placido Domingo in Elizabeth Taylor, in prav ta glamurozna preteklost kompleksa Watergate je navdihnila prenovo, je za Vanity Fair pojasnila predstavnica podjetja Euro Capital Properties, lastnika hotela. "To je bilo vedno igrišče za pomembneže, umetnike, filmske zvezde," je dejala.

Cena nočitve? Od 200 evrov navzgor. | Foto: The Watergate Hotel Cena nočitve? Od 200 evrov navzgor. Foto: The Watergate Hotel

Za prenovo so najeli izraelskega oblikovalca Rona Arada, za uniforme osebja pa je poskrbela Janie Bryant, ki je bila med drugim zaslužna za izjemno kostumografijo v seriji Oglaševalci.

Ne spreglejte