Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 2. 2023,
7.00

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Počitnice.si Sharm el Sheikh Hurgada Egipt dopust počitnice potovanje PR članek

Petek, 24. 2. 2023, 7.00

1 leto, 1 mesec

Egipt – počitniška destinacija leta 2023 po noro ugodnih cenah

Oglasno sporočilo

Podražitve so v zadnjem letu zajele vse gospodarske sektorje in utopično bi bilo pričakovati, da bo turizem pri tem izjema. Letošnje prvomajske in poletne počitnice bodo tako resda občutno dražje – a ne na vseh destinacijah! Egipt na primer ostaja izjemno ugodna, topla ter ne preveč oddaljena počitniška izbira, zato bo zagotovo TOP destinacija slovenskih počitnikarjev leta 2023!

shutterstock_1246112194 | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Pri iskanju počitnic imamo ljudje različne navade: nekateri imajo radi vse pod nadzorom, zato sami najdejo ter rezervirajo polete in namestitve, spet drugi sami organizirajo pot, rezervacijo namestitve pa prepustijo agenciji, tretji pa radi izberejo med že pripravljenimi turističnimi ponudbami. Po pravilu velja, da je prva možnost najcenejša, zadnja najdražja, a seveda obstajajo tudi izjeme. Ena takih velja za Egipt –počitniško destinacijo na severu Afrike, ki je že vrsto let izjemno priljubljena tudi med slovenskimi počitnikarji ter popotniki, saj ponuja nešteto možnosti preživljanja zasluženega oddiha.

Egipt – najboljša storitev all inclusive za vaš denar

Če za večino destinacij na svetu velja, da jih je najugodneje organizirati v lastni režiji, pa so počitnice v Egiptu velika izjema – turistični aranžmaji, ki jih ponujajo agencije, so običajno najcenejša možnost, vsekakor pa se izplača oddih v deželi faraonov rezervirati pri ponudnikih, ki imajo na voljo kar se da širok nabor hotelskih namestitev, saj bodo ti najlažje zadostili vašim željam ter potrebam.

shutterstock_1140043565 | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Preverite ponudbo turistične agencije Počitnice.si, ki ima na enem mestu zbrane aranžmaje vseh organizatorjev počitnic ter potovanj v širši regiji. Prepričani smo namreč, da boste v izjemnem naboru hotelskih namestitev all inclusive brez težav našli ponudbo, s katero bosta več kot pomirjeni tako vaša duša kot tudi denarnica. Egipt namreč kljub inflaciji ostaja ena najugodnejših počitniških destinacij, zato ponudbo hitro preverite TUKAJ in še danes rezervirajte sanjski oddih v Egiptu po izjemni ceni!

A to še ni vse! Na počitnice v Egipt lahko s Počitnice.si tudi leta 2023 poletite iz Ljubljane ter si tako prihranite vožnjo na letališča v sosednjih državah! Proti Hurgadi letalo z Letališča Jožeta Pučnika poleti vsako soboto, nedeljo in sredo v Šarm el Šejk pa ob sredah od 21. 6. do 25. 10. 2023!

Pri iskanju najboljše ponudbe počitnic v Egiptu lahko vselej računate tudi na pomoč izkušenih svetovalcev na Počitnice.si, ki jim lahko tako za ponudbe kot tudi rezervacije in dodatne informacije pišete na info@pocitnice.si ali jih pokličete na 01/280 30 00, od ponedeljka do sobote pa jih lahko obiščete tudi v njihovih poslovalnicah: ena je v nakupovalnem središču Supernova Rudnik v Ljubljani, druga pa v Supernovi Kranj Primskovo.  

Poleg povratnega poleta in izbrane namestitve je v ceno počitnic v Egiptu vključenih še 20 kilogramov oddane prtljage na osebo, transfer z letališča do hotela in nazaj ter slovenski predstavnik na destinaciji, ki vam je vselej na voljo za informacije ter nasvete. Prav zato so počitnice v Hurgadi in Šarm el Šejku popolnoma varna izbira za vse, tudi za tiste, ki bi se radi odpravili na počitnice v tujino, pa jih morda skrbi neznanje tujih jezikov.  Ob tem so nekateri hoteli celo posebej specializirani za družine, drugi so namenjeni zgolj odraslim, tako da lahko počitnice v celoti oblikujete po svoji meri in si zagotovite popolno sprostitev – po izjemno ugodni ceni!

Egipt – počitnice, na katerih vam ni treba zapraviti niti centa

shutterstock_1281017926 | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Egipt je že leta ena najbolj priljubljenih počitniških destinacij slovenskih gostov, k čemur poleg poletnih temperatur skozi vse leto zagotovo pomembno prispeva tudi dejstvo, da gre za pravo meko storitve all inclusive. To pomeni, da so v ponudbo, ki jo plačate pred odhodom, vključene lepe ter prostorne in vsakodnevno vzdrževane hotelske sobe, neomejene količine hrane in pijače skozi ves dan, razni prigrizki ob bazenih ter na plaži, pestre dnevne ter večerne animacije za otroke in odrasle, pa tudi uporaba toboganov oziroma vodnih parkov v kompleksu.

jungle-aqua-park-hurghada-best-choice-for-waterpark-resort-in-hurghada-54 | Foto: Počitnice.si Foto: Počitnice.si

Na destinaciji vam torej ni treba zapraviti niti centa in ravno to je razlog, da so počitnice v Egiptu popolna izbira za vsak žep. Kjerkoli namreč dopustujete, je namreč vsaj dvakrat na dan treba nekaj pojesti, poleg tega si zagotovo večkrat na dan privoščite osvežilno pijačo, kavico, sladoled ter kakšne druge značilne počitniške prigrizke. In če na koncu vse te "majhne" stroške prištejete ceni za prevoz ter bivanje, bo številka skoraj zagotovo občutno višja, kot je teden ali dva brezskrbnih počitnic all inclusive v Egiptu, kjer je vse našteto že vključeno v ceno.

Izkoristite izjemno ugodno ponudbo in letošnje počitnice preživite na obali Rdečega morja! Uporabite iskalnik, pošljite povpraševanje na info@pocitnice.si ali pokličite na 01/280 30 00 in rezervirajte nepozaben oddih v Egiptu!

Hurgada – mesto, ki nikoli ne spi

V deželi faraonov boste na svoj račun prišli vsi: obale Rdečega morja so namreč idealna počitniška destinacija tako za mlade družine kot tudi za pare, seniorje ali posameznike, ki si želijo počitka ter popolne sprostitve. Ob večerih se je povsem varno podati v središče Hurgade ali Šarm el Šejka in se sprehoditi med nešteto stojnicami, na katerih vam bodo domačini z veseljem postregli z brezplačnim črnim čajem, in se preizkusiti v značilnem arabskem barantanju, skozi katerega boste začutili pristen egiptovski življenjski slog.

shutterstock_1687418101 copy | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock Raziskovanja željni počitnikarji se iz Hurgade lahko podate tudi na raziskovanje starega Egipta in obiščete piramide ter muzej v Kairu ali pa se sprehodite po mogočnem kompleksu svetišč, stebrov in obeliskov v tempeljskem kompleksu Karnak v Luksorju, ki ga nadgradite še z obiskom Doline Kraljev s številnimi čudovitimi grobnicami ter pogrebnega templja kraljice Hačepsut, edinega terasastega templja v Egiptu, ki je postavljen v naravnem amfiteatru v pečinah in se dviga iz puščavske ravnice. Pred vrnitvijo v Hurgado se ustavite še pri Memnonovih kolosih – dveh kipih, visokih približno 18 metrov, ki prikazujeta kralja Amenhotepa III v sedečem položaju in sta nekoč varovala kraljev tempelj.

Šarm el Šejk – med pisane ribice z zavetja hotelske plaže

Za adrenalinske navdušence bo tako na počitnicah v Hurgadi kot med oddihom v Šarm el Šejku kot nalašč safari izlet v puščavo, ki vključuje vožnjo z džipi ter štirikolesniki pod vodstvom izkušenih puščavskih vodnikov, na katerih se boste med sipinami in gorami zapeljali v globine Sahare, do vasice Beduinov – arabske nomadske etnične skupine, ki živi daleč stran od sodobnega sveta. Za dobrodošlico vam bodo ponudili svoj črni čaj, nato pa vam bodo predstavili svoje življenje in tradicijo. Sprehodili se boste po njihovi vasi in imeli možnost jahati kamele, nato pa vam bodo postregli še z okusno večerjo z žara in brezalkoholnimi napitki. Vsekakor dogodivščina, ki je nikoli ne boste pozabili.

shutterstock_1047307342 | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

A nikar ne pozabimo na pisani podvodni svet, ki je najbolj čaroben naravni okras Rdečega morja. V večini hotelov Šarm el Šejka lahko korale in pisane ribice občudujete že iz udobja hotelske plaže, a če želite dobiti vpogled v pravi raj pod morsko gladino, vam vsekakor svetujemo, da se, ne glede na to, ali boste letovali v Šarmu ali v Hurgadi, podate na odprto morje na enodnevni izlet z ladjo. Na poti se boste ustavili na vsaj dveh velikih koralnih grebenih, kjer boste lahko sami ali v družbi vodiča snorkljali in raziskovali bogat ter barvit podvodni svet Rdečega morja, s kančkom sreče boste videli tudi delfine in morda celo zaplavali v njihovi družbi. Na ladji vam postrežejo z okusnim kosilom ali pa vam ga pripravijo na katerem od otokov, ki je del vašega programa. Prijetno okrepčani boste lahko čofotali v kristalno čisti vodi ali uživali v čudovitem razgledu med sproščanjem na ležalnikih pod senco tropskih senčnikov, proti večeru pa se boste polni spominov in izjemnih vtisov podali na plovbo nazaj do celine.

Sunrise Garden | Foto: Počitnice.si Foto: Počitnice.si

Hurgada ali Šarm el Šejk? Ne glede na to, ali se odločite zaslužen oddih preživeti na vzhodni ali zahodni obali Rdečega morja, boste na počitnicah v Egiptu zagotovo neizmerno uživali. Prepustite se razvajanju v ekskluzivni storitvi all inclusive po izjemni ceni! Rezervirajte svoje počitnice v Egiptu TUKAJ, pošljite povpraševanje na info@pocitnice.si ali se pozanimajte o TOP ugodni ponudbi na 01/280 30 00!

Naročnik oglasnega sporočila je Turistična agencija Počitnice.si, d. o. o. 

Ne spreglejte