Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 10. 2024,
22.54

Osveženo pred

2 dneva, 3 ure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,82

Natisni članek

Natisni članek

Sarajevo top destinacije

Sreda, 23. 10. 2024, 22.54

2 dneva, 3 ure

Destinacija leta 2025? Mesto, ki nam je blizu.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,82
Sarajevo | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

National Geographic je na svojem popotniškem spletnem mestu razkril izbor destinacij, ki jih za prihodnje leto še posebej priporočajo. Njihovi bralci so na prvo mesto postavili eno od najbolj prepoznavnih balkanskih prestolnic.

"Ob stoletjih zgodovine, vpetih v naravno lepoto, ni nič čudnega, da je to svetovljansko glavno mesto tako priljubljeno," so pri National Geographic zapisali ob razkritju izbora najbolj priljubljenih destinacij za leto 2025. Po izboru njihovih bralcev oziroma spletnih uporabnikov se je na vrh lestvice krajev, ki jih je treba obiskati, uvrstilo Sarajevo.

"Glavno mesto Bosne in Hercegovine vedno znova navdihuje radovedne popotnike z vsega sveta. Nič čudnega, da je premočno zmagalo v tokratnem izboru bralcev," so zapisali pri National Geographic in poudarili, da si je v Sarajevu med drugim vredno ogledati lokalne tržnice, reko Miljacko in pretresljivi "predor odrešitve", med vojno v BiH edini prehod v oblegano mesto in iz njega.

Oglejte si: Sarajevo 40 let po olimpijskih igrah

Pa druge destinacije, ki so se uvrstile v priporočila National Geographica? To so Antigua v Gvatemali, zaščiteno gozdno območje Ocala na Floridi, tajska prestolnica Bangkok, indonezijski arhipelag Raja Ampat, Guadalajara v Mehiki, cenobitski samostani v Italiji, Los Angeles, Grenlandija, Kanazava na Japonskem, vožnja z luksuznim vlakom Eastern & Oriental Express po Maleziji, Brasov v Romuniji, brazilska savana Cerrado, regija Northland na Novi Zelandiji, Senegal, kanadski arhipelag Haida Gwaii, Barbados, dolina Suru v Indiji, Boise v Idahu, Abu Dabi, avstralska reka Murray, južnoafriška provinca KwaZulu-Natal, stockholmski arhipelag, Cork na Irskem, škotska otoška veriga Zunanji Hebridi in Tunizija.

Oglejte si še:

Korčula
Trendi Najboljši evropski otoki po izboru Lonely Planeta, prvi je hrvaški #video
Gradec
Trendi Vikend izlet v Gradec: to so lokacije, ki jih morate obiskati
Ne spreglejte