SiolNET. Trendi Potovanja
7,51

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Čistilna akcija v Dalmaciji: s plaže pobrali "rezervacije" z brisačami

7,51

termometer

Gradac |  | Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Čeprav obiskovalce vedno znova opozarjajo, naj čez noč na plažah ne puščajo brisač in drugih osebnih predmetov, tega mnogi ne upoštevajo.

V Gradcu, letoviškem mestu na makarski rivieri, so lokalne oblasti izvedle čistilno akcijo na tamkajšnjih plažah, v kateri pa komunalna služba ni pobirala smeti, temveč brisače in druge predmete, s katerimi so si turisti čez noč rezervirali prostor na plaži.

"Pozno sinoči so pridni delavci komunale uspešno izvedli akcijo odstranjevanja rekvizitov, postavljenih po plažah. Še enkrat opozarjamo, da je puščanje brisač in katerihkoli drugih predmetov čez noč prepovedano," so ob fotografijah akcije na Facebooku sporočili z občine Gradac.

Gradac plaza | Foto: Facebook/Općina Gradac Foto: Facebook/Općina Gradac

Gradac plaza | Foto: Facebook/Općina Gradac Foto: Facebook/Općina Gradac

Čeprav v letoviških krajih v Dalmaciji obiskovalce vedno znova opominjajo, da tovrstne rezervacije prostora na plaži niso dovoljene, ponekod je to jasno zapisano tudi na opozorilnih tablah, se marsikdo na to ne ozira.

Tokratna akcija v Gradcu je na družbenih omrežjih naletela na veliko odobravanja, nekateri pa so bili vendarle mnenja, da je šlo za pretiran ukrep in da bi bilo dovolj, če bi turiste le opomnili.

Lani so se podobne akcije lotili v Podgori:

Podgora brisače Trendi V Dalmaciji s plaže odstranili brisače in ležalke: Dovolj je bilo rezervacij!

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin