SiolNET. Trendi Potovanja
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Češnje, poroka, koncerti in stand-up komiki

3

termometer

Ta konec tedna v Goriških brdih za spremembo v središču pozornosti ne bo vino. Čas je za eno najbolj priljubljenih in najbolj množično obiskanih prireditev v Sloveniji, tradicionalni Praznik češenj.

Zakaj tja? Praznik češenj je zagotovo največja kulturno-turistična prireditev v Goriških brdih, vsako leto naštejejo več deset tisoč obiskovalcev tako iz Slovenije kot iz sosednjih Italije in Avstrije. Češnje so ob vinu najpomembnejši pridelek, ki ga nestrpno čakamo tudi v drugih koncih države. Ta konec tedna pa si jih lahko privoščite tam, kjer so zrasle in dozorele.

Zakaj zdaj? Praznik češenj se je pravzaprav začel že prejšnji teden s pohodom in kolesarskim maratonom, vrhunec pa bodo slovesnosti vendarle dosegle ta konec tedna. Če k temu dodamo še obetavno vremensko napoved, ki obljublja sonce, se izlet v Brda sliši kot popoln načrt za ta konec tedna.

Kaj se bo dogajalo? V soboto je čas za tradicionalno briško poroko, na kateri se bosta poročila 26-letna Tamara Vavtar iz Šentruperta in 29-letni Andrej Žibert iz Mokronoga na Dolenjskem. Ko se bo popoldan prevešal v večer, pa se bo ogrelo ozračje na osrednjem trgu v Dobrovem – med nastopajočimi sta skupini Rok'n'Band in Tabu, za smeh pa bosta skrbela stand-up komika Ranko Babić in Denis Avdić.

Nedeljo bo zaznamovala predvsem povorka kmečkih voz, med katerimi bodo letos izbrali in nagradili tri najlepše, sicer pa nameravajo razrezati tudi pito velikanko in izbrati najtežjo češnjo. Nedeljski večer bodo končali z velikim češnjevim plesom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin