Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 2. 2018,
11.19

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,28

Natisni članek

Luka & Ben Beni Kračun Aljaž Škorjanec poroka načrtovanje poroke

Torek, 27. 2. 2018, 11.19

5 let

Znanemu Slovencu sta priredila razkošno poroko #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,28
Luka in Ben, poroke | Foto Planet TV

Foto: Planet TV

S pomladjo se bliža tudi sezona porok. Obiskali smo organizatorja porok, da bi izvedeli, kaj je pri načrtovanju poročnega dne najpomembnejše in koliko denarja je treba odšteti za sanjsko poroko.

Luka Mirjan Simšič in Benjamin Kračun sta organizirala že več sto poročnih slavij. Svoje najljubše poroke nimata, so pa takšne, ki izstopajo. "Bila je poroka, na kateri je bila tema Sicilija in so bile povsod same limone. Drevesa limon, po mizah so bile limone, imena so bila zataknjena v limono ..." je povedal Luka.

Slovenski pari se ne odločajo za zelo drzne poroke

Njune stranke so večinoma tradicionalne, porok z bizarnimi temami ni, poročni pari še najbolj eksperimentirajo z barvami, namesto bele se odločijo za, na primer, rdečo ali črno, sta povedala.

Načrtovanje poroke se začne eno leto pred velikim dnem. Najpomembnejši sta hitra izbira prostora in rezervacija glasbene skupine. Težave lahko povzroča tudi seznam gostov. Kakšne? Poglejte videoprispevek:

Cene poročnih oblek se gibljejo med 200 in 2.000 evri, povprečna Slovenka zanjo odšteje tisočaka. Koliko pa so pari pripravljeni odšteti za celotno poroko? "Slovenci pričakujejo, da bi lahko naredili poroko za od pet do osem tisoč evrov," je povedal Benjamin. Težava je, da so želje parov običajno večje od razpoložljivega proračuna.

Slovenski plesalec se je poročil v kar treh državah

Luka in Benjamin zato spodnjo mejo cene poroke postavljata pri 15 tisočakih, njun največji zalogaj pa je bila poroka plesnega para Aljaža Škorjanca in Janette Manrara.

 

❤️

A post shared by Aljaž Škorjanec (@aljazskorjanec) on

Poročila sta se v treh državah, slavje pa je trajalo kar tri tedne. "Sta profesionalna plesalca, veliko potujeta in zato so bila potovanja tema poroke. Že vabilo je bilo pripravljeno kot zemljevid, ki potuje iz Slovenije v London in iz Londona v Miami," je povedal Benjamin.

Ne spreglejte