SiolNET. Trendi Odnosi
1,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Spontana zaroka sredi Splita navdušila turiste in naključne mimoidoče #video

1,48

termometer

V senci mogočne Dioklecijanove palače v Splitu smo bili včeraj povsem po naključju priča prisrčnemu spontanemu trenutku, ki ga mlad par - Karlo iz hrvaške Virovitice in Katarina iz Pančeva v Vojvodini - ne bo nikoli pozabil. Tudi po zaslugi številnih turistov in mimoidočih, ki s(m)o nepozabni dogodek ovekovečili s svojimi kamerami in mobilnimi telefoni.

Od naše poročevalke (sportal)

Glavna akterja prisrčnega trenutka na Peristilu, osrednjem trgu pred Dioklecijanovo palačo, eno najbolj prepoznavnih zgradb Splita, sta bila Karlo in njegovo dekle, zdaj zaročenka Katarina. Kot nam je le nekaj minut po snubitvi pred očmi množice turistov, ki so občudovali in fotografirali spomenik antične gradnje, od leta 1979 vpisane na Unescov seznam svetovne dediščine, pripovedoval bodoči ženin Karlo, je zaročni prstan že tri tedne nosil s seboj.

Čakal je na pravi trenutek in ga včeraj končno dočakal. 

Karlo in Katarina svojega prvega skupnega dopusta ne bosta pozabila. Karlo in Katarina svojega prvega skupnega dopusta ne bosta pozabila. Foto: A. T. K.

Pred palačo, v družbi dveh legionarjev, ki sta tam pozirala s turisti, se mu je preprosto zazdelo, da je to to. Da zdaj res ne more več čakati.

V trenutku, ko je njegova partnerica pozirala z legionarjema, je pokleknil pred svojo izbranko, iz žepa potegnil škatlico, iz nje pa prstan in jo zaprosil za roko. Ni dolgo oklevala. Dahnila je da, sledil je dolg objem, okrog njiju pa se je razlegel močan aplavz množice. Ta je bila povsem nehote priča trenutku, ki ga mladi par ne bo pozabil.

Ko smo ju vprašali, ali smemo njuno zgodbo deliti s slovensko javnostjo, sta takoj privolila. Povedala sta, da sta se pred slabim letom spoznala prek Facebooka in da oba živita v Düsseldorfu v Nemčiji, kjer sta zaposlena v zdravstvenem sektorju.

zaroka Foto: A. T. K.

Njun prvi zmenek bi se skorajda ponesrečil. "Ko sva bila dogovorjena, je močno deževalo in najprej se nikakor nisva našla. Skoraj sem že obupala in odšla domov, ko se nama je le uspelo najti, naslednjih pet ur pa sva se kljub dežju in mrazu sprehajala in klepetala," je razlagala evforična Katarina.

Prvi skupni dopust in mesto, ki ga ne bosta pozabila

Povedala sta še, da je to njun prvi skupni dopust in da ju na Split ne vežejo posebna čustva. Preprosto se je zgodilo.

"Želel sem si, da bi vse skupaj izpeljal spontano. Najprej sem si zamislil, da bi jo zaprosil na vrhu stolpa, a je bilo previsoko in ne preveč lagodno, zato sem se odločil še malo počakati. Evo, počakal sem še do palače, in ko se je Katarina fotografirala, sem začutil, da je to ena in edina priložnost. Ona je ženska mojega življenja," je bil ves raznežen bodoči ženin.

zaroka Foto: A. T. K.

Na nogometno tekmo, a brez covidnega potrdila ne bo šlo

To naj bi bil njun zadnji dan v Splitu, a zdaj že razmišljata, da bi ostala vsaj še en dan in si zvečer na Poljudu ogledala tekmo med Slovenijo in Hrvaško, ki se borita za preboj na svetovno prvenstvo v Katarju leta 2022.

"Težava so le testi na novi koronavirus in digitalna covidna potrdila. Ne vem še, kaj bova, a bova poskušala tudi to urediti," je napovedal Karlo.

Na kultni stadion Poljud, kjer je mogoč voden ogled, sta si želela že danes, a to zaradi bližajoče se nogometne tekme in priprav nanjo ni bilo mogoče.

Preberite še:

Hrvaški navijač Sportal Hrvaški novinar: S Slovenijo nikoli ni šlo enostavno slovenska nogometna reprezentanca, trening, novinarska konferenca, Split Sportal Kek: Hrvati niste nikoli do konca zadovoljni! slovenska nogometna reprezentanca, trening, novinarska konferenca, Split Sportal Poljud že davno očaral Jana Oblaka Slovenija Hrvaška Sportal Edini, ki jo je zagodel Hrvatom Hrvaška Navijač Nogomet Sportal Zgodovinski podvig v Splitu, Slovencem čestitala še Torcida!

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin