Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 7. 2013,
17.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

moški ženska stres pomoč

Torek, 2. 7. 2013, 17.52

8 let

Pomagajte moškemu premagati stres

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Stres in moški ... Večna tema, ki jo ženske težko prenašajo, še najbolj zato, ker so v zvezi največkrat prav ženske tiste, ki morajo moškega pod stresom tudi prenašati.

A tudi to je del partnerstva, pomagati si in si stati ob strani, ko je to potrebno. Kadar je vaš partner pod stresom, pa naj bo zaradi slabega dne v službi, ker je na tesnem z denarjem ali preprosto zato, ker je njegova nogometna ekipa izgubila tekmo, mu lahko pomagate. Njegovi stresni dnevi so namreč stresni tudi za vajin odnos, kajne?

"Stres je velikokrat glavni dejavnik slabe zveze," pravi doktorica JoAnn Magdolff, ki se že vrsto let ukvarja s svetovanjem parom, kako naj izboljšajo svoje skupno življenje. "Stres je nekaj, čemur se ne moremo izogniti. Moški so veliko bolj podvrženi stresu, poleg tega pa ga običajno težje kompenzirajo kot ženske, saj jim vzorci vedenja, ki so jih prevzeli od svojih očetov, to preprečujejo," pravi Magdolffova in dodaja, da je iz izkušenj težko vzpostaviti stik s partnerjem, ko nanj vpliva stres.

Če svojemu partnerju in sebi želite zares pomagati, je JoAnn Magdolff pripravila nekaj predlogov, ki bodo pozitivno vplivali na vaju, vajin odnos, predvsem pa bodo ublažili njegov stres.

Masaža stopal Masaža vedno sprošča, masaža stopal pa še toliko bolj, saj po načelih refleksologije vpliva na številne dele telesa. Med masažo se vedno sprostimo, če jo boste izvajali doma, predlagamo da se vaš moški uleže na hrbet na kavču ali v postelji, med masažo pa mu prekrijte oči s toplo brisačo. Morda bo celo malo zadremal, kar bo pozitivno vplivalo na njegovo počutje in odpravilo stres. Domača hrana Če vam ga je uspelo spraviti na kavč, da si skupaj ogledata film, potem bo nekaj domače hrane prišlo prav. S tem ne mislimo goveje juhe in praženega krompirja, temveč tisto hrano, ki jo najdete v omari. Pripravite pokovko, smokije, čips in še kaj za pod zob, še bolje pa bo, če mu naredite dober sendvič ali hamburger in ocvrt krompirček. Bolj preprosto kot bo, verjemite, bolj mu bo všeč. Pomembno je, da se bo počutil domačega in da se bo med gledanjem filma sprostil. Za napetega moškega priporočamo dobro komedijo, ob kateri se bosta oba nasmejala in uživala.

Zvečer ga pokrijte Vemo, da niste njegova mama, a, roko na srce, ko nas nekdo pokrije pred spanjem, se počutimo ljubljene in vemo, da nas ima nekdo rad. Podzavestno se spomnimo na otroški čas brez skrbi in velikokrat se nam nasmeh kar sam nariše na obraz. Znanstveniki so dokazali, da ljudje, ki jih pokrijemo pred spanjem, ves proces spanja čutijo pozitivne posledice tega dejanja, spijo bolje in dlje. Izberite pravo glasbo Že Shakespeare je rekel: "Če je glasba hrana ljubezni, igraj dalje." Zato ne bo nič narobe, če boste za premagovanje njegovega stresa uporabile pravo glasbo, ki bo sproščala oba, tako njega kot tudi vas. Še bolje je, če ga z glasbo poskušate spomniti na kakšne lepe, srečne, pozitivne dogodke v življenju, ki so povezani z določenimi skladbami. Občutki, ki jih bo podoživljal, ga bodo sproščali in mu pomagali, da se vrne v manj stresno stanje. Za še večji užitek sproščanja vam priporočamo, da ga poležete na kavč ali v posteljo in mu nataknete slušalke z glasbo za sproščanje ali meditacijo.

Ne spreglejte