SiolNET. Trendi Odnosi
8,82

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na videz nedolžna fotografija fantka in punčke sprožila vročo debato

8,82

termometer

fantek, punčka
Foto: Twitter

Prvotni namen objave na videz nedolžne fotografije fantka in punčke je bil sprožiti pozitivne odzive, a namesto tega je bil Twitter spet poln komentarjev o spolni neenakopravnosti.

Po spletu je zaokrožila fotografija fantka in punčke, ki sta oblečena v zdravniški uniformi, na hrbtu pa imata napisa: "medicinska sestra na praksi" in "zdravnik na praksi".

Medtem ko je fotografija na prvi pogled prikupna, je zaradi dveh razlogov seksistična, menijo tviteraši: je mar samoumevno, da mora punčka nositi rožnato, in zakaj ni tudi ona zdravnica na praksi?

Profil Medical Shots, ki je delil fotografijo, je ob njej zapisal: "Prisrčno, kajne?" S tem se številni ne strinjajo, kar so izrazili v komentarjih pod objavo, nekateri pa so se lotili kar popravljanja fotografije, da bi bila primernejša za leto 2019:

Kaj pa, če hoče biti medicinska sestra oziroma ima fantek dolge lase?

Morda pa ni vse tako, kot je videti na prvi pogled, in fotografija sploh ni seksistična. Eden od tviterašev se sprašuje, na podlagi česa drugi menijo, da punčka nosi rožnato uniformo, fantek pa zeleno. "Na podlagi njune pričeske? Resno?"

Nekdo drug je izpostavil naslednje pomembno vprašanje: "Preden začnemo kričati seksizem, kaj pa, če si deklica dejansko želi postati medicinska sestra?"

Še ena debata, ki ji ni videti konca, saj o njej razpravljajo že štiri dni, pod objavo pa se je nabralo že več kot tri tisoč komentarjev.

Preverite tudi:

Ana Bučević Trendi Ana Bučević: Družba nas programira razmišljati negativno #intervju #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 25
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin