Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 1. 2014,
11.53

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ločitev zmenek

Četrtek, 16. 1. 2014, 11.53

8 let, 2 meseca

Ljudje, s katerimi si po ločitvi ne želite na zmenek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zmenki po ločitvi so super stvar, če greste s pravo osebo, dobro pa se je izogniti ljudem, ki vas lahko ponovno prizadenejo. Predstavljamo vam nekaj tipov, ki jih je (zmeraj) bolje preskočiti.

Negativci Negativci so ljudje, ki ne morejo nehati slabo govoriti o svojem bivšem in ki pravzaprav govorijo samo o tem. Pripovedujejo vam, kakšen izmeček je bil njihov nekdanji partner, podrobno se spominjajo vsega, kar jih je motilo, in se zraven razburijo, kot da so še vedno v odnosu ... Negativci več kot očitno še niso preboleli jeze in zagrenjenosti in prejšnjega odnosa, zato potrebujejo čas, morda pa tudi obisk pri terapevtu, vsekakor pa vi tega ne potrebujete. Lahko jih sicer spomnite, da jih čaka še veliko dela, a če se ga niso pripravljeni takoj lotiti, jim raje pomahajte v slovo.

Obsedenci Gre za ljudi, ki so še vedno obsedeni s svojim nekdanjim partnerjem in tega ne morejo skriti. Kar naprej ga hvalijo, kako pozoren je, najboljši prijatelj in super starš, s katerim "zaradi otrok" preživijo veliko časa. Če jih poslušate, skoraj ne morete verjeti, da so samski, še več, občutek imate, da si želijo nazaj k nekdanjemu partnerju, namesto naprej z vami. Če vi čutite, da niso zreli za nov odnos, ker so z obema nogama še vedno v starem, se ne slepite, da vam bo uspelo, ampak se prijateljsko poslovite.

Alkoholiki Ni vsak, ki spije kozarček ali dva na zmenku, alkoholik, pa vendar je dobro opazovati, kakšen odnos ima do alkohola oseba, s katero se dobivate. Če izkoristi vsako priložnost, da lahko naroči nekaj alkoholnega (zase in za vas), in pri tem močno pretirava, je to že znak, ob katerem se lahko zamislite, tudi če verjamete, da je alkohol odlično sredstvo za sprostitev in zabavo. Konec koncev lahko hitro ugotovite, ali gre samo za zabavo ali za odvisnost, in razmislite, ali je dobro vztrajati v takšnem odnosu.

Zlobneži Na prvi pogled gre za ljudi, s katerimi sploh ni nič narobe. Z njimi se imate dobro, v njihovi družbi uživate, so privlačni in imajo karizmo, a kaj ko se zgodi, da iz ljubega miru nenadoma postanejo resnično žaljivi in zlobni. Na hitro navržejo opazko, ki vas prizadene, vas grdo pokomentirajo ali pripomnijo nekaj, kar vas zaboli. To je pravzaprav tudi edini njihov trenutni namen, ampak mimo tega ne smete, kajti sčasoma takšni ljudje postajajo le še bolj zlobni in sarkastični ter svoj gnev izlivajo nad okolico, kar seveda vključuje tudi vas. Ne izgubljajte časa (in samozavesti) z njimi.

Nestrpneži Radi so zaljubljeni in menijo, da je treba zaljubljenost takoj okronati s poroko, pa čeprav se z njimi videvate šele nekaj mesecev. Ne marajo samote, zato pa se toliko raje pohvalijo s svojim svežim razmerjem, ker jim to daje občutek varnosti. Če še vedno prebolevate ločitev, kar po mnenju strokovnjakov traja nekaj let, se imate lahko dobro tudi brez zaroke ali poroke, poleg tega pa boste tudi čutili, kdaj boste spet pripravljeni na takšen korak, zato se ne vdajte pritisku.

Če ne veste, na kaj morate biti pozorni pri zmenkih, še ta nasvet: iščite človeka, s katerim boste lahko, kar ste, ki vas podpira in spodbuja, ki ima rad vaše otroke, je pozoren in se ob njem počutite ljubljene, srečne in varne. Res je, da ga boste morda iskali dalj časa, a na manj ne pristajajte, ker ste tega vredni.

Ne spreglejte