SiolNET. Trendi Odnosi
2,91

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ker sta oddala posvojenega sina, se je na slavna youtuberja usul plaz kritik #video

2,91

termometer

Myka
Myka in James sta v bolečem videu razkrila, zakaj sta posvojenemu sinu poiskala nov dom. Foto: zajem zaslona

Slavna youtuberja, ki svoje naročnike zabavata predvsem z videi iz svojega življenja in z družino z veliko otroki, sta z zadnjo objavo pretresla svet. Oznanila sta namreč, da sta posvojenega sina oddala v nov dom.

Myka Stauffer je na svojem Instagramu septembra 2017 s ponosom objavila, da sta se z možem Jamesom odločila za mednarodno posvojitev malega Huxleyja, ki sta ga po dolgotrajnih postopkih pripeljala iz Kitajske.

A začetna sreča s posvojencem v njuni družini nima srečnega konca, saj sta v zadnjem videu sporočila, da sta mu poiskala nov dom.

Nov dom sta mu našla zaradi posebnih potreb

Štiriletnika sta se odločila oddati, ker sta ugotovila, da ima "veliko več posebnih potreb", kot sta jih pričakovala in "ki se jih nista zavedala", saj jima veliko stvari med postopkom posvojitve niso pojasnili. Objokana Myka je dodala: "Ali čutim, da sem kot mama pogrnila na celi črti? 500-odstotno."

Izkazalo se je namreč, da ima Huxley avtizem in poškodbo možganov, zaradi česar sta se Myka in James, ki že imata štiri biološke otroke, odločila, da zanj poiščeta ustreznejšo družino, ki je bolje pripravljena na takšnega otroka. "Potrebuje več," sta pojasnila.

Posvojitvena agencija mu je našla novo družino, v kateri so bolje seznanjeni z njegovo boleznijo, nova mama pa je celo zdravstvena delavka, je razložila Myka in dodala, da gre Huxleyju v novi družini odlično.

Na koncu sta youtuberja še pojasnila, da te odločitve nista sprejela zlahka in da sta se pred tem posvetovala tako s posvojitveno agencijo kot medicinskimi strokovnjaki, ki so jima pri tem pomagali. 

Uporabniki družbenih omrežij so kritični, a tudi razumevajoči

Video "an update on our family" (novosti o najini družini, op. p.), v katerem sta razkrila to težko zgodbo, je zbral že več kot 270 tisoč ogledov, komentarji pod njim pa so različni. 

Številni ju podpirajo, razumejo in spoštujejo, da sta sprejela tako težko odločitev in otroku poiskala boljši dom, saj ni lahko vzgajati otroka s posebnimi potrebami, spet drugi pa so precej kritični.

Mnogi so Myko obtožili, da je s Huxleyjem ravnala kot še z eno znamko, s katerimi sodeluje za potrebe svojih profilov na YouTubu in Instagramu, kjer je priljubljena vplivnica, ter da se mu je preprosto odrekla, ko stvari niso bile rožnate. 

Tudi Sophie Ross, avtorica, ki redno komentira in kritizira obnašanje vplivnežev, ni na strani Myke in Jamesa. Še več, obtožila ju je, da sta se prikazala kot žrtvi: "Zelo grozno je brati o vplivnici, ki je zbirala sredstva za posvojitev sina, iz katerega je naredila znamko, nato pa odkrila, da ima posebne potrebe, ga skrivno predala v drug dom, blokirala ljudi z omrežij, ki so spraševali po njem, in potem posnela video o tem, kakšna žrtev je."

Mykin profil na Instagramu, ki je bil do zdaj poln pozitivnih komentarjev, je zdaj preplavljen z negativnimi, predvsem pod objavami, kjer je delila fotografije Huxleyja in pisala, da "ga ne bi zamenjala za nič na svetu".

James in Myka sta v zadnjem videu na YouTubu sicer še pojasnila, da ne moreta razkriti več podrobnosti, zakaj sta se tako odločila, ker "hočeta spoštovati Huxleyjevo zasebnost", in prosila za spoštovanje njune zasebnosti. Vendar pa številni sledilci menijo, da bi si zaslužili podrobnejšo razlago.

Preverite tudi:

karen Trendi Zaradi rasizma in lažne prijave postala viralna in brezposelna #video viralka Trendi Vremenar postal viralen zaradi najbolj prisrčnega razloga

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin