Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 12. 2013,
13.32

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

darila prazniki prazniki Hišni ljubljenčki

Četrtek, 19. 12. 2013, 13.32

2 meseca, 1 teden

Kaj podariti svojemu hišnemu ljubljenčku?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Praznični čas je čas miru, druženj in obdarovanj. In ker so hišni ljubljenčki za številne lastnike člani družine, je samoumevno, da se pod okrašeno smrečico znajdejo tudi darilca z njihovim imenom.

Obisk bližnje trgovine za živali ali brskanje po spletu razkrije, da je za naše male kosmate, pernate, plazeče se in plavajoče prijatelje zelo dobro poskrbljeno ter da je na voljo nepregledna ponudba izbranih izdelkov.

Za mačke in pse Za najpogostejše hišne ljubljenčke je največ izbire. Na voljo so raznolike in barvite oprsnice, ovratnice in povodci različnih proizvajalcev (cene se prilagodijo velikosti posamezne pasme). Za udoben počitek in spanec so tu razne blazine in ležišča ter praskalniki, od najpreprostejših enobarvnih do tistih z zanimivimi potiski in oblikami, ki se jih ne bi branile niti kronane glave modre krvi. Igra je pomemben del pasjega in mačjega življenja, zato lahko kupci izberejo marsikatero zanimivo igračo, naj bo to žogica, v katero lahko za boljšo spodbudo skrijemo priboljšek, cvileča gumijasta kost ali piščanec, platnena kost, plišasta žival, ropotuljica ali palica s privezano miško na koncu (ta seveda pride v poštev pri mačkah). Zimski čas je tudi idealno obdobje za nakup oblačil, raznovrstnih plaščev, puloverjev in majic ter copatkov, s katerimi pred mrazom in soljo v snegu obvarujemo svoje ljubljenčke. Ne nazadnje ne smemo pozabiti na prehrano. Za darila so idealni priboljški, s katerimi razvajamo in nagradimo poslušnost kosmatincev: od piškotov različnih oblik in okusov do posušenih kit in kož, dentalnih palčk in celo tort(ic), ki jih lahko postrežemo v posodah različnih oblik, barv in velikosti.

Za ptice Od manjših vrst ptic, skobčevk in kanarčkov, do velikih eksotov, kakadujev in ar. Lastnike navdušujejo s svojimi vragolijami in petjem ter čebljanjem, zato tudi pernatim hišnim ljubljencem privoščimo kak božični dar, lahko v obliki nove kletke, raznovrstnih igral, krmilnic, napajalnikov in posladkov. Pticam zunaj, ki so še posebej v mrzlem zimskem času omejene v iskanju hrane, pa lahko namenimo kupljene ali doma narejene ptičje hišice in jih obilno napolnimo s semeni. Ali pa na drevesa preprosto obesimo strjenke iz različnih semen in jim na ta način pomagamo prebroditi dolgo zimsko obdobje.

Za glodavce Še posebej otroci so tisti, ki se navdušujejo nad prikupnostjo malih zverinic: hrčkov, morskih prašičkov, činčil, zajcev ... Tudi za njihovo dodatno veselje in udobje lahko poskrbimo s priboljški, igrali in pripomočki v obliki koles, predorov, tub, kletk in napajalnikov.

Za vodno favno Opazovanje elegantnega, predvsem pa tihega premikanja rib skozi vodo je za marsikoga pomirjujoče, skoraj terapevtsko "opravilo". Na tržišču je na voljo veliko število akvarijev in omaric različnih velikosti, ki jih lahko opremimo z raznovrstno akvarijsko tehniko in filtri ter njihovo notranjost okrasimo z različnimi dekoracijami: od korenin lesa in školjk (ki jih sicer ni treba kupovati, ampak jih naberemo v naravi) do bolj kičastih predmetov v obliki malih dvorcev, stebrov, antičnih vaz, palm ... Izbire je res veliko.

Za plazilce Kače, kuščarji, želve ... Gomazeča in plazeča bitja, ki se jih marsikdo boji, mnoge pa tako navdušujejo, da jih imajo za hišne ljubljence. Tudi za terarije (steklene, lesene in plastične) je mogoče kupiti veliko različne dekoracije, od rastlin do skrivališč, ter opreme za osvetlitev in ogrevanje bivališč teh živali(c).

Vedite pa, da vsaka od zgoraj naštetih živali, naj bo to pes, mačka, ptič ali riba, izpolnjuje vaše življenje, največje in najcenejše (beri brezplačno) darilo pa je vaša brezpogojna ljubezen do ljubljenčka, ki vam jo bo še več vrnil.

Ne spreglejte