SiolNET. Trendi Odnosi
0,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Joga za zapornike: "Zdaj nisem tako jezen" #video

0,13

termometer

Zaporniške ure joge so tako priljubljene, da jetniki na pridružitev vadbi čakajo po leto dni.

V več ameriških zaporih, tako tistih za odrasle kot za mladostnike, jetnikom omogočajo vodeno vadbo joge. V okviru projekta zaporniške joge (Prison Yoga Project) zaporniki vadijo že kakšnih 18 let, organizatorji vadbe pa pravijo, da z njo pripomorejo k rehabilitaciji zapornikov in zmanjševanju povratništva.

joga | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Zaporniki, ki se pridružijo projektu, si z vsakimi 52 urami opravljene vadbe prislužijo za deset dni krajšo zaporno kazen. Blagodejnost joge pa opazijo tudi v svojem psihičnem stanju. "Joga me je zelo umirila," je za Reuters povedal zapornik v enem od kalifornijskih zaporov, "zdaj nisem več tako jezen."

Program zaporniške joge je tako priljubljen, da je na pridružitev treba čakati tudi po leto dni. Sicer pa Američani pri tej zamisli niso edini - novomeški zavod Joga v vsakdanjem življenju vodeno vadbo joge že več kot desetletje organizira v zaporu na Dobu.

Oglejte si še:

Bikram Choudhury Trendi Kako je ustanovitelj "vroče joge" svoj imperij zgradil na zlorabah #video joga Trendi Joga s pivom, lemurjem ali pa z rave glasbo #video Gwyneth Paltrow Trendi Neskromna Gwyneth Paltrow trdi, da je joga priljubljena zaradi nje

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin