SiolNET. Trendi Odnosi
5,40

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Intervju, ki ga je izstrelil med internetne zvezde

Glavni junak viralnega intervjuja za BBC razkriva: Pozabil sem zakleniti vrata #video

5,40

termometer

Ko gre vse narobe, se lahko nasmejiš ali pa tako zelo obremenjuješ, da osiviš čez noč. Profesor Robert Kelly, ki sta ga med intervjujem za BBC prek Skypa zmotila dva razposajena otroka, zaradi česar je postal spletna senzacija, se je odločil za prvo možnost. "Strašno posrečeno je bilo vse skupaj," meni nova zvezda YouTuba.

Videoizsek intervjuja za BBC je v samo štirih dneh dosegel več kot 16 milijonov ogledov. Spletno javnost je najbrž prepričal s spontano situacijsko komiko, ki se na različne načine pogosto odslikava v družinskem vsakdanu.

Za kaj gre? Oče Robert Kelly, sicer profesor političnih ved na univerzi Pusan v Južni Koreji, je prek Skypa za britansko televizijsko mrežo BBC komentiral okoliščine, ki so privedle do odstavitve južnokorejske predsednice Park Geun Hye. Nič posebnega in nič viralnega, boste verjetno pomislili.

Video: Intervju za BBC, ki je iz političnega komentarja prerasel v situacijsko komedijo

Ko jih najmanj pričakuješ ...

Res ne, vse dokler se v očetovo pisarno ne pripodi živahno dekletce v živo rumenem puloverju. Štiriletna Marion, ki se vrne z rojstnodnevne zabave in je temu primerno dobro razpoložena, pritegne tudi pozornost novinarja, ki svojega sogovornika v tistem trenutku opozori, da je v prostor pravkar vstopil otrok.

Profesor, ki z mimiko obraza komaj skriva grozo, a skuša rešiti, kar se rešiti da, poskuša hčerko z levo roko diskretno umakniti od računalniškega zaslona in iz fokusa televizijske kamere.

Neuspešno. Še več, enemu vsiljivcu se pridruži še drug. Še bolj posrečen. Osemmesečni James v sobo prisopiha v otroški hojci. Tik zatem, ko se oko gledalca osredotoči samo na ozadje, profesor pa se opravičuje za dogodek, v pisarno pridirja še mama. Umakne oba otroka, a ji ne uspe zapreti vrat. Nekaj sekund zatem se hitro kot ninja vrne po kolenih - verjetno zato, ker želi biti čim bolj neopazna - in kar se da diskretno, tako vsaj misli, zapre vrata.


Preberite še:

13 razlogov, zakaj je video Roberta Kellyja čista komedija


Pozabil je zakleniti vrata

Zakonca Kelly sta nekaj dni po dogodku, ki ju je spremenil v internetni zvezdi, spregovorila o ozadju posrečenega incidenta.

"Pozabil sem zakleniti vrata pisarne," je prostodušno priznal oče. Mama pa: "Otroka sta se običajno hitro vrnila, saj sta naletela na zaklenjena vrata," je razložila Kim Jung-A oz. gospa Kelly. "Tokrat ju ni bilo, potem pa sem zagledala odprta vrata … To je bil zame čisti šok," je povedala žena zdaj svetovno znanega profesorja, ki je za družinski arhiv možev intervju snemala z mobilnim telefonom.

Intervju je napovedal tudi na Twitterju:

Žena, ne varuška, v hlačah, ne brez njih

Odzvala se je tudi na ugibanja, ali je varuška ali žena, in potrdila, da je v času nastanka videa nosila hlače. Nekateri spletni komentatorji so se namreč ukvarjali z vprašanjem, ali je gospa v pisarno morda pribrzela z napol spuščenimi hlačami. Ugibali so, ali je razlog za nepričakovan vpad otrok to, da je bila mama ravno v tistem času na stranišču.

"Storil sem manjšo napako, ki je mojo družino spremenila v zvezde YouTuba. To je res smešno," je dogodek komentiral profesor Kelly, ki ga je javnost zasula z večinoma pozitivno obarvanimi komentarji in obilico pozornosti.

Video: Družina Kelly o dogodku, ki jih je spremenil v internetne zvezde

E-pismo z opravičilom

Kot je še povedal, je dogodek globoko obžaloval in bil celo zaskrbljen, da ga BBC nikoli več ne bo prosil za komentar političnega dogajanja. Po spodletelem intervjuju jim je zato poslal elektronsko pismo z opravičilom, a namesto slabe volje je bil deležen navdušenja. Televizijci so ga vprašali, ali lahko posnetek intervjuja objavijo na spletu.

Zakonca Kelly sta njihovo prošnjo najprej zavrnila, potem pa vendarle privolila. Odziv ljudi in medijev je bil neverjeten, profesor Kelly pa je zaradi navala telefonskih klicev v nekem trenutku telefon celo preklopil na letalsko povezavo in se pretvarjal, da je nedosegljiv. Morali so razmisliti, kako se spoprijeti z vsem skupaj.

Kot sta povedala, otrokoma njunega spontanega vhoda v očetovo pisarno nikakor ne zamerita. "Kje pa, vse skupaj je bilo strašno posrečeno," je dejal Kelly.
 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 81
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin