Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 6. 2013,
13.17

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

zabava otroška zabava rojstnodnevna zabava

Torek, 25. 6. 2013, 13.17

2 leti, 10 mesecev

Brez idej za otroško rojstnodnevno zabavo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Če imate doma malčka ali šolarja, ki rojstni dan praznuje poleti, predstavljamo nekaj idej za dinamično, veselo in sproščeno zabavo na prostem.

Na domačem (ali babičinem) vrtu ali v mestnem parku – poletno otroško praznovanje je lahko prava dogodivščina, ki bo slavljencu in njegovim majhnim gostom za vedno ostala v spominu. Prvo pravilo je, da si ne delajte prevelikih skrbi in ne pretiravajte z ničimer. Otrok naj bo seveda v središču pozornosti, pa vendar mu rojstnodnevno zabavo predstavite kot druženje s prijatelji, ki so prišli z njim proslavljat ta poseben dan. Zakaj na prostem? Najlepše pri poletnih rojstnih dneh je to, da se lahko otroci po mili volji zabavajo zunaj in jim ni treba paziti, da ne motijo preostalih (odraslih) gostov ali sosedov s svojim divjanjem in glasnimi vzkliki. Na vrtu ali v parku jim namenite prostor za igro, ob strani pa naj bo tudi prostorček, kamor se bodo lahko prišli odžejat ali kaj prigriznit. Poskrbite za varnost – če je v bližini prometna cesta, poskušajte zapreti vse izhode do nje.

Igrajmo se! Da ne bodo otroci le tekali sem in tja, vnaprej pripravite nekaj zanimivih in zabavnih iger. Naj vam ne bo žal časa, ki ga namenite otrokom, navsezadnje je to dan, namenjen njim – s starši in odraslimi gosti lahko klepetate ob kakšni drugi priložnosti. Na to opozorite tudi starejše, da ne bo kakšne zamere.

Ker je zabava na prostem, vam ni treba skrbeti za čistočo v stanovanju. Na vabila zapišite, naj otroci s seboj prinesejo rezervna oblačilca ali kopalke, in pripravite napihljiv bazen z vodo, morda organizirajte bitko z vodnimi balončki ali zabavo na veliki plastični podlagi, ki jo polijete z vodo in po kateri se bo mogoče prav fino drsati.

Za umetniške duše naj bo na voljo veliko slikarsko platno – pola papirja, ki jo lahko razgrnete kar po tleh, zraven pa postavite velike skledice z barvami in čopiče. K slikanju povabite vse, nastane naj skupinska slika, ki jo ob koncu dneva slovesno razstavite na vidno mesto.

Zabava je lahko tudi tematska. Svojega malčka vprašajte po njegovi priljubljeni temi – morda so to indijanci, kavboji, vitezi in princese, dinozavri, pirati … Potrudite se in vnaprej pripravite pokrivala in podobne dodatke za otroke, v podobnem vzdušju pa naj bo tudi dekoracija.

Kaj pripraviti za prigrizek? Torta seveda ne sme manjkati, če pa vaš slavljenec ne bo imel nič proti, specite raje manjše kolačke in jih okrasite s kremo in okraski. Sadje je sicer osvežilna izbira, a se lahko zgodi, da bo privabilo čebele in ose. Pijačo pa lahko postrežete tudi v stekleničkah ali plastenkah s slamicami. Če boste praznovali na domačem vrtu, je zamrzovalna skrinja blizu, v njej pa imejte tudi zalogo sladoledov, ki bodo v vročem dnevu prava uspešnica.

Ne spreglejte