SiolNET. Trendi Odnosi
0,78

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bo zaradi samoizolacije v prihodnjih mesecih več ločitev? #video

0,78

termometer

Preživeti 24 ur na dan z istim človekom je danes za marsikoga nekaj povsem nepredstavljivega. Partnerska razmerja so na udaru, opozarjajo strokovnjaki.

Za mnoge to pomeni več časa za intimnost in zbližanje s partnerjem, medtem ko pri parih, kjer so odnosi že načeti, to prinese več napetosti in celo več ločitev, kar se je zaradi epidemije zgodilo tudi na Kitajskem.

Človek vsekakor ni narejen za zaprtost, ljudje smo družabna bitja, samoizolacija za mnoge pomeni zapor v čustvenem smislu, situacija zaprtosti na človeka zelo vpliva, poudarja psihoterapevtka Veronika Podgoršek. Posledično vpliva tudi na partnerske odnose.

Zaupno z Veroniko Trendi Imate tudi vi vprašanje za Veroniko?

"Biti z nekom 24 ur na dan skupaj lahko tudi dobre zakone oziroma partnerske odnose postavi pod velik vprašaj," je dejala psihoterapevtka.

par, prepir, razhod, ločitev Foto: Getty Images

Številni strokovnjaki že opozarjajo, da je v prihodnjih mesecih pričakovati več razhodov in ločitev med partnerji, samoizolacija pa daje večji prostor tudi nasilju. Fizičnemu in psihičnemu. Da se nasilje dogaja, že vemo, a priložnosti bo sedaj še več, poudarja Podgorškova.

Zato sta v prihodnjih tednih še toliko bolj pomembna strpnost in občutek za sočloveka. Nekaterim parom pa lahko samoizolacija prinese tudi čas, ki ga v hitrem tempu življenja ni uspelo ujeti.

Oglejte si še:

Dr. Saša Krajnc Trendi Psihoterapevtka svetuje: Tako boste dva tedna izolacije preživeli brez stresa in prepirov #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin