Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 11. 2014,
13.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

posel služba

Petek, 14. 11. 2014, 13.12

8 let

Besede, ki jih vplivne osebe ne poznajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vplivni ljudje govorijo na način, ki združuje pravo mešanico zaupanja in ponižnosti. Svoje nasvete in zahteve delijo avtentično s srcem in druge navdihujejo k dejanjem.

Zbrali smo nekaj besednih zvez, ki jih vplivni ljudje nikoli ne bi rekli. Mogoče vam pomagajo, da boste postali močnejši, vplivnejši in uspešnejši na delovnem mestu ali zunaj njega.

"Ker smo vedno to storili na tak način." Vplivni ljudje ne zapravljajo časa, da varujejo status quo. Namesto tega pogumno postavijo vprašanje: "Zakaj?" Oni so tisti, ki stvari potisnejo na naslednjo stopnjo in se ne bojijo sprememb in izboljšav.

"Če vam povem po pravici ..." Vplivni ljudje vedo, da je to zapravljanje besed. Kako uporabiti besedno zvezo povedati stvari "po pravici", če pa preostalih 99 odstotkov časa večina dvomi o njihovih dejanjih. Vplivni ljudje širijo resnico v vsakem trenutku in na vseh mestih, brez dodajanja pogojev ali pridržkov.

"Ni moj problem." Vplivni ljudje obožujejo probleme. Izzive imajo radi za zajtrk, kosilo in večerjo ter jih znajo pretvoriti v rešitev. Ne izogibajo se odgovornosti, ampak jo vzamejo z izjavami, kot so: "To je za mene" ali "Jaz bom poskrbel za to." Ko gre za prevzemanje odgovornosti, so prvi v vrsti in ko gre za sprejemanje zaslug, so zadnji.

"Ta in ta je len." Vplivni ljudje nikoli ne ponižujejo drugih ljudi. Govorice niso v njihovem DNK. Osredotočajo se na pozitivno, saj se zavedajo, da je njihov vpliv na druge močan le toliko, kot kako dobro ravnajo z vsakim v vsakem trenutku.

"To je nemogoče." Vplivni ljudje ne govorijo takšnih besed, saj uničujejo sanje. Namesto tega se vplivni ljudje zavarujejo pred dvomom. Zavedajo se, da lahko s preprečitvijo uresničevanja idej preprečijo marsikaj pomembnega. Vplivni ljudje so pripravljeni raziskati nemogoče in živeti z besedami: "Zmorem."

"Delam sam." To so zadnje čase zelo popularne besede, a vplivni ljudje so posvečajo skupinskemu delu. Nikoli jih ni strah reči "ne vem" ali prositi za pomoč, še posebej, če so vodje.

"Ni mi mar, kaj si mislijo." Vplivnim ljudem je mar, kaj si ljudje mislijo. Po svojih najboljših močeh se povežejo s tem, kaj drugi potrebujejo in želijo. Kamorkoli gredo, gradijo prijateljstva in širijo svojo mrežo, da delajo stvari, ki jih mogoče nikoli prej niso.

Ne spreglejte