Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 11. 2015,
6.49

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

advertorial MasterCard Kranjska Gora Kope smučanje

Petek, 27. 11. 2015, 6.49

2 meseca, 1 teden

Smučarji, ste pripravljeni na snežno premiero?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Vsi ljubitelji smučanja se lahko veselijo tega konca tedna, saj se začenja težko pričakovana smučarska sezona. Kam na prvi spust po zasneženih strminah?

Ta konec tedna po prvi snežni spust!

Zdaj se začne pravo, pristno zimsko veselje! V petek, 27. novembra, se v Kranjski Gori namreč odpre smučarska sezona 2015/2016. Začetek sezone bodo proslavili tako, da bodo vsem navdušencem nad belimi strminami omogočili brezplačno smuko, in sicer od 9. do 16. ure na vlečnici Mala Mojca.

Od sobote, 28. novembra, bosta obratovali vlečnici Mala Mojca in Velika Mojca. Preostale žičnice pa bodo zagnali takoj, ko bo vreme omogočilo, da izdelajo dovolj umetnega snega.

Ste za nova zimska doživetja?

V Kranjski Gori znajo poskrbeti za ljubitelje vseh zimskih aktivnosti. Poleg smučarskih prog so poskrbeli, da na snegu nikomur ne bo dolgčas. Kaj ko bi letos preizkusili kaj novega?

Tek na smučeh: Ste bolj kot za smučanje za tek na smučeh? Podajte se na 40 kilometrov skrbno vzdrževanih prog, kjer vas bo pot vodila od Kranjske Gore, mimo izvira Save Dolinke in skakalnic v Planici v dolino Tamar ter v Gozd Martuljek. Posebno doživetje pa bo nočni tek za hotelom Kompas za vse tiste, ki jih tema ne ustavi, da se ne bi še malce pozabavali.

Snežni park Kranjska Gora: Za tiste, ki imajo radi športne izzive, so na pobočju nad Kranjsko Goro pripravili prostor za športno zabavo. Preizkusite se lahko na alpski progi ali pa smučate med vratci na nočnem slalomu pod žarometi. Lahko preizkusite tudi vedno bolj priljubljeno progo za smučarski kros, kjer s prijatelji tekmujete v času.

Na obisku pri Eskimih: Ste vedeli, da je v Kranjski Gori eskimska vas? A tu vas ne bo zeblo, čeprav boste spali na snegu, saj vas bodo grele ovčje kože in posebne spalne vreče. Preživite pravo eskimsko noč, preverite, ali ste spretni v hoji s krapljami, ter si privoščite pravo eskimsko jedačo in pijačo.

Vstopite v alpsko vasico: Svoja vrata bo v soboto, 28. novembra, odprla tudi alpska vasica v središču Kranjske Gore. Gre za novost v Kranjski Gori. V njej je osem lesenih hišk, ki so lepo praznično osvetljene, poleg tega pa lahko preizkusite kulinarično in preostalo ponudbo izdelkov domače obrti. Ob odprtem ognju se okrepčajte s kuhanim vinom ali čajem, za dobro vzdušje pa bodo poskrbeli tudi raznovrstni koncerti. Odprta bo vsak dan od 16. do 22. ure.

Sankanje in krpljanje: Raj na snegu, kot se ga spomnimo iz otroštva! Prebudite otroka v sebi in se v terenskem vozilu popeljite na vrh hriba, nato pa v soju bakel spustite po osvetljenih sankaških progah. Če ste za še večjo zabavo, si obujte "velike noge", t. i. krplje, s katerimi se boste neovirano gibali po snegu. Lahko se odločite tudi za organizirano dnevno ali nočno avanturo.

Turno smučanje: So vam bolj kot urejene proge všeč steze po nedotaknjenem snegu? V Kranjski Gori lahko doživite zasnežene poljane z Dovške Babe. Prej se oglasite pri vodnikih, ki vam bodo turo prilagodili glede na izkušnje in telesno pripravljenost.

Ledno plezanje: Ljubitelji plezanja ste zagotovo že slišali za Luciferja. Ne, to ni znani vrag, pač pa znameniti ledeni slap v Gozdu Martuljku, nedaleč od Kranjske Gore. Priporočamo pa, sploh če ste tu prvič, da se tja odpravite skupaj z vodnikom.

Vrata odpira tudi koroški zimski raj Kope

Snežne premiere pa ta konec tedna ne bo doživela le Kranjska Gora, pač pa tudi koroško smučišče Kope - koroški raj zimskih športov. Kope so med smučarji izredno priljubljene, saj razgiban teren ponuja smučišča tako za začetnike kot zahtevne smučarje. Smučišče ima osem kilometrov urejenih smučarskih prog, ki jih povezujejo dve štirisedežnici in šest vlečnic. Poskrbljeno je tudi za ljubitelje teka na smučeh, saj je na voljo 15 kilometrov slikovitih prog.

Na Kopah pa na svoj račun pridejo tudi tisti, ki raje le uživajo v lepih razgledih v naravi, saj se od tu lepo vidi na vrhove Pece in Savinjskih Alp. Na Kopah imate tako nešteto možnosti za nepozabne zimske sprehode in pohode po grebenu Pohorja.

Ne spreglejte