Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 6. 2015,
14.02

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

advertorial MasterCard okolica Ljubljane vikend

Sreda, 24. 6. 2015, 14.02

2 meseca, 3 tedne

Kam na izlet v bližini Ljubljane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Včasih imamo le en dan časa, pa si vseeno želimo nekoliko odmika od vsakdanjika. Takrat se lahko sprehodite po prestolnici in si privoščite oddih nekje blizu nje.

V prostih dneh vedno hitimo nekam na morje, ob kakšno reko ali jezero ter v gore. A pozabljamo, da imamo tudi čudovito glavno mesto, blizu katerega je veliko možnosti za oddih. Kam pa lahko gremo, ko prosti dan preživimo v Ljubljani in okolici?

10 idej za kratek izlet v okolici Ljubljane

V Ljubljani in okolici je vedno kaj početi, spodaj pa je deset naših predlogov, med katerim bo nekaj zase našel prav vsak.

Šmarna gora

Šmarna gora se nahaja na robu Ljubljane in ima 667 metrov nadmorske višine. Pot do vrha vam bo vzela od pol do ene ure. Na izbiro imate več poti, a vse so razmeroma nezahtevne. Na vrhu imate čudovit razgled na Ljubljano, Kamniške in Julijske Alpe, seže pa celo na Dolenjsko. Ko ste na vrhu, si privoščite njihovo specialiteto – miške.

Golovec

Nad vzhodom Ljubljane se lahko vzpnete na Golovec, ki je priljubljena izbira rekreativnih kolesarjev ali pohodnikov. Po njem poteka vrsta dobro urejenih rekreacijskih in kolesarskih poti. Na hribu stoji astronomski observatorij.

Arboretum Volčji potok

Nahaja se v mirnem okolju sredi neokrnjene narave, blizu Ljubljane. Tu lahko preživite prijetne in sproščujoče trenutke med sprehajanjem po lično urejenem parku.

Rakitna

Pot do Rakitne vam bo vzela približno 40 minut iz Ljubljane. Leži na veliki kraški planoti, po kraškem polju pa ob vasi teče ponikalnica Rakitniščica. Ustavite se ob umetnem jezeru, ki privablja številne turiste. V njem se poleti lahko kopate. Kraj obkrožajo borovi in smrekovi gozdovi, znan pa je tudi po svojem blagodejnem podnebju.

Zbiljsko jezero

Zbiljsko jezero je umetno jezero na reki Savi in se razteza med Medvodami in Mavčičami. Nad jezom v Mavčičah se reka prav tako razširi v umetno Trbojsko jezero. Je priljubljena točka za oddih v bližini Ljubljane, kjer se lahko družite ob kavi s prijatelji, sladkate v slaščičarni, poležavate na zelenici in se sprehajate ob jezeru ali igrate odbojko na mivki.

Poletni park Krvavec

V Poletnem parku Krvavec lahko izvirate med številnimi aktivnimi doživetji. Namenjen je mladim, individualnim rekreativcem oziroma skupinam ter družinam. V času poletnih šolskih počitnic ga lahko obiščete vsak dan v tednu. Aktivnosti: pustolovski park, spusti z gorskimi go-karti in skiroji, scott trail, plezalni stolp, trampolin, slackline, frizbi golf, lokostrelstvo, spust s tubo ...

Zoo Park Rožman

ZOO Park Rožman v Horjulu je manjši park, kjer lahko doživite zelo neposreden stik z živalmi, zato je super izbira za izlet z majhnimi otroki. Na željo obiskovalcev nudijo voden ogled z dodatnimi informacijami, saj ima vsaka žival svojo zgodbo.

Iški vintgar

Iški vintgar je soteska reke Iške blizu kraja Ig v okolici Ljubljane. Gre za od 300 do 400 metrov globoko sotesko, ki je najostrejša naravna razmejitev dveh slovenskih pokrajin, Dolenjske in Notranjske. Je tudi priljubljena izletniška točka za sprehajalce, pohodnike in plezalce.

Rafting po Savi

Spust po reki Savi od Medvod do Skok šport centra je nezahteven in varen. V spremstvu staršev se ga lahko udeležijo tudi najmlajši. Otroci dobijo svoje posebne plavalne jopiče, čelade, neoprenske obleke in manjša vesla. Tisti, ki si želijo nekaj več adrenalina, se spusta lahko udeležijo v miniraftih za od dve do tri odrasle osebe, spremlja pa jih vodnik.

Rakov Škocjan

Rakov Škocjan je kraška dolina, po kateri teče reka Rak. Ime je dobila po cerkvi sv. Kancijana, od katere so danes vidne le še ruševine. Sam Rakov Škocjan je že od leta 1949 zavarovan z Republiško odločbo kot prirodna znamenitost in je zavarovan kot krajinski park. Skozenj z izobraževalnimi tablami vodi zelo lepo označena naravoslovna učna pot.

Ne spreglejte