Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 11. 2015,
8.17

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

helikopter Triglav izlet Si.mobil advertorial

Petek, 13. 11. 2015, 8.17

2 meseca

VIDEO: Noro je, ko Triglav opazuješ z vrha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Trideset minut je minilo v hipu. Iz helikopterja je lahko občudovala vse lepote Gorenjske, celo veličasten Triglav je bil videti čisto majhen. To je izkušnja, ki je ni mogoče ubesediti.

Jutro je že ob prvih urah nakazalo, da nas čaka nekaj posebnega. Megla se je umaknila neskončni modrini, nebo je bilo jasno in polno pričakovanj. Ozračje je bilo napeto in polno nakopičenega adrenalina. To je bil popoln dan za nepozabno vožnjo s helikopterjem.

Neprespana noč in jutro, polno doživetij

"Vso noč nisem spala," nam je takoj ob prihodu zaupala nasmejana Nina, ki je svoje doživetje čakala z veliko nestrpnostjo. Seveda smo najprej preverili, ali si bo morda premislila. "Nikakor!" je izstrelila brez premisleka.

Prišla je ravno pravi čas, ko je mogočni helikopter družbe Flycom prišel iz varnega zatočišča v letališkem hangarju. Pilot in ekipa sta preverila, ali je vse na mestu, dotočila gorivo in se pripravila na vzlet. "Vreme je danes popolno za panoramski polet," je napovedal Aleš Svetina in nam takoj dal vedeti, da Nino čaka pravljična izkušnja med oblaki.

"Preleteli bomo Bled, Bohinjsko jezero, Pokljuko, Triglav, in če ne bo preveč pihalo, bomo šli pogledat tudi Sedmera jezera," je bil začrtan itinerar, od vkrcanja so Nino ločevale samo še zadnje minute. Ravno dovolj, da je naredila še nekaj zadnjih selfiejev in na tablici preverila, ali je na Kredarici že kaj snega.

Še dobro, da je Simobilovo omrežje 4G/LTE vedno pri roki. Slika na tablici je bila nedvoumna – na našem najvišjem vrhu je jasno.

Kar naenkrat so bili samo še pikica sredi modrine

Potem se je začelo, Nina in pilot sta bila na svojih mestih. Glavni rotor se je počasi začel vrteti in pospeševati hitrost. Kar naenkrat se je črni jastreb dvignil in se takoj usmeril proti goram. Triglav, ki smo ga prej opazovali z letališča, se je Nini približeval z neverjetno hitrostjo. S tal hitro nismo več videli helikopterja.

Še dobro, da se je Nina odločila ostati z nami v stiku tudi z neba. Na tablici je kar naenkrat zapiskalo. Takoj po vzletu je objavila prve fotografije na Facebooku. Noro! Vsi, ki smo ostali na tleh, smo začutili rahlo nevoščljivost. To pa je nepozabno in neponovljivo doživetje!

V tridesetih minutah je preletela vse lepote Gorenjske

Pristanek je bil brezhiben, Nina se je izkrcala z nasmehom, ki je povedal več kot tisoč besed. "Super! Lahko gremo še en krog!"

Doživetje je bilo popolno, Nini se je uresničila dolgoletna želja. "Že od nekdaj sem sanjala, da bi letela s helikopterjem. Vedno sem jih opazovala s tal in razmišljala, kako bi lahko tudi sama odletela v nebo."

In kaj jo je na preletu najbolj prevzelo? "Triglav, nedvomno! In seveda prelet Blejskega otoka, ki smo ga lahko videli čisto od blizu! Res noro!" Nina ni mogla prehvaliti svoje izkušnje: "Vsekakor vsem priporočam, da se prijavijo na naslednjo nepozabno doživetje!"

Ne spreglejte