SiolNET. Trendi Nasveti
2,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako s kože odstranimo alkoholni flomaster?

2,10

termometer

fazani fazaniranje marker alkoholni flomaster |  | Foto: STA
Foto: STA

Prvi šolski dan srednješolcev in srednješolk prvega letnika je navadno pospremljen s črkami F, narisanimi na njihove obraze in roke. Čeprav jih pravi fazanji krst čaka kasneje, velja pisanje po koži za svojevrstno iniciacijo, ki na prvi šolski dan doleti dijake prvih letnikov oziroma fazane. Vse lepo in prav, dokler doma kljub drgnjenju nadležni alkoholni flomaster ne izgine s kože.

Klin se s klinom zbija, zato za čiščenje črnila s kože po telesu lahko uporabite produkte na alkoholni osnovi. To so lahko sprej za oblikovanje las, razkuževalec rok ali pa alkoholne raztopine, ki se uporabljajo za razkuževanje ran.

Izdelek, ki ste ga izbrali, namažite ali razpršite po črnilu flomastra ter s prsti ali z vatirano blazinico nežno podrgnite po koži. Ko se večina črnila razgradi, kožo namilite in umijte s toplo vodo. Te tehnike ni priporočljivo uporabljati na obrazu, saj je naša koža tam bolj občutljiva.

Po telesu lahko uporabite čistilec na alkoholni osnovi, na obrazu pa je priporočljiva uporaba olj in krem.  | Foto: STA Po telesu lahko uporabite čistilec na alkoholni osnovi, na obrazu pa je priporočljiva uporaba olj in krem. Foto: STA

Za odstranitev alkoholnega flomastra z obraza je najbolje uporabiti olje ali odstranjevalec ličil na oljni osnovi. Kokosovo olje je učinkovit odstranjevalec madežev, poleg tega pa bo vašo kožo tudi navlažilo.

Preden ga uporabite, kožo umijte s toplo vodo in jo osušite, nato pa črnilo namažite z oljem in nežno drgnite, dokler popolnoma ne izgine. Ostanke sperite s toplo vodo. Če kokosovega olja nimate pri roki, lahko uporabite tudi otroško olje ali losjon.

Kokosovo olje bo kožo tudi navlažilo. | Foto: Kokosovo olje bo kožo tudi navlažilo.

Za odstranjevanje črnila lahko uporabite tudi sončno kremo ali peno za britje. Pri obeh je postopek enak kot pri odstranjevanju z oljem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 216
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin