Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 6. 2016,
8.15

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogočajo Ljubljanske mlekarne

Foto: Thinkstock

Natisni članek

Mali junaki igra sladoled Ljubljanske mlekarne advertorial

Sreda, 29. 6. 2016, 8.15

2 meseca

Starši, pozor: prihajajo najbolj nore ideje za poletne počitnice

Vsebino omogočajo Ljubljanske mlekarne

Foto: Thinkstock

Otroci | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Čeprav se šolarji ob zadnjem zvonjenju šolskega zvonca z največjim navdušenjem zapodijo mimo šolskih vrat, pa zelo hitro začnejo pogrešati malo več akcije. Kako otroka zaposliti tudi med počitnicami?  

Na morju ali doma – otroka je treba zaposliti tudi med počitnicami. Seveda z zabavnimi domislicami, ki so lahko nekakšna mešanica igre, koristnih opravil in sladkih razvad.

#1 Igre iz našega otroštva

Otroci | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Predstavite svojim otrokom že nekoliko pozabljene igre, ki ste se jih vsakodnevno igrali kot otrok.

Se še spomnite spodnjih iger, s katerimi ste si zapolnili čas na ulicah, v družbi svojih najljubših prijateljev?

Ristanc

Med dvema ognjema,

Kdo se boji črnega moža,

Zemljo krast,

Gnilo jajce,

Kamen, škarje, papir,

Skakanje z elastiko,

Vrtenje hulahopa,

Tekmovanje s frnikolami

Ponovimo: Pravila igre Kdo se boji črnega moža

Otroci določijo črnega moža in na del igrišča narišejo črto. Črni mož se postavi za črto na eno stran igrišča, preostali pa na drugo.

Igra se začne tako, da črni mož vpraša: "Kdo se boji črnega moža?", preostali pa mu odgovorijo: "Nihče!" Črni mož: "Kaj pa če pride? " Igralci: "Mu zbežimo!"

Črni mož se takoj požene proti otrokom, ki mu poskušajo uiti tako, da čim hitreje in brez njegovega dotika pridejo na drugo stran igrišča. Če črni mož koga ujame, postane njegov pajdaš in mu pomaga loviti ostale otroke. Tisti, ki ostane zadnji, je v naslednji igri lahko črni mož.

#2 Packanje

Otroci | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Med počitnicam lahko svojim otrokom privoščite tudi nekaj sproščenega in (skoraj) brezmejnega packanja. Nabavite mu veliko platno in nekaj dodatnih lončkov barve, s katerimi bo lahko našel svojo skrito umetniško žilico. Kdo ve, mogoče se pa v njem skriva mali Picasso.

Malo večje učence pa lahko zaposlite z malo obsežnejšim umetniškim ustvarjanjem. Čas je za obnovo sobe: dovolite, naj otrok izbere novo barvo sten v svoji sobi, nabavite veliko vedro, mačka za barvanje in sobo skrbno obložite s papirjem ali starimi rjuhami.

#3 Pisno ustvarjanje

Če se vaš otrok rad pisno izraža, ga spodbudite k pisanju svoje prve otroške knjige. Otroška domišljija je vedno polna presenečenj, dovolite ji, da najde svojo pot tudi na papirju.

Manjši se bodo lahko na ta način spoznali z možnostmi pisanja z računalnikom, malo večji pa bodo lahko svoje znanje nadgradili tudi s kakšnimi grafičnimi ali slikovnimi dopolnitvami.

Otroci | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Lahko pa svojim otrokom pokažete retro perspektivo pisanja. Izposodite si pisalni stroj pri kakšnem sorodniku ali poglejte v ponudbo Izposojevalnice reči v Savskem naselju.

Pisanje na pisalnem stroju ima prav poseben čar, ki ga vaš otrok sploh ne pozna. Pisanje brez brisanja in pristnost natisnjenih črk na belem papirju: ustvarjalna igra, v kateri bo nedvomno užival.

#4 Kuharska ustvarjalnica

Otroci | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Če se vsaj malo navdušuje nad kulinaričnim ustvarjanjem, mu omogočite malo več kuharskega izražanja. Kaj, ko bi določili dneve v tednu, ko se lahko prelevi v pravega kuharskega šefa in vam pripravi kosilo ali kakršenkoli topli obrok, v katerem bo lahko preizkušal nove recepte?

Da bi bilo vse skupaj še bolj zanimivo in interaktivno, mu na telefon ali tablico naložite kakšno kuharsko aplikacijo (na primer My CookBook, Flavourit), prek katere lahko svoje kuharske mojstrovine slika in deli z drugimi kuharskimi navdušenci po svetu.

 

#5 Popoln čas za sprostitev: s l a d o le d!

Nič packanja, nič razmišljanja ali ustvarjanja. Najbolj zanimiva in med otroki (pa tudi odraslimi) najbolj iskana in priljubljena poletna zabava je nedvomno uživanje sladoleda.

In to ne kateregakoli sladoleda. Letošnje poletje bo še posebej sladko in navihano.

Ljubljanske mlekarne so namreč Talking Toma in Talking Angelo, junaka računalniških aplikacij, spremenili v neskončno okusni sladoled v obliki lučke.

Talking Ton in Talking Angela | Foto:
 

Najbolj znani govoreči maček na svetu Talking Tom in njegova prijateljica Talking Angela sta se iz aplikacije preselila v slastna sladoleda iz Ljubljanskih mlekarn. Vaniljev sladoled s kakavovim oblivom in jagodni sladoled z oblivom bele čokolade sta nedvomno najbolj sladek hit tega poletja.

Iščemo najboljši slogan za sladolede Talking Tom in Talking Angela

Iščemo najljubši slogan za nove lučke Ljubljanskih mlekarn. Na kaj najprej pomislite med sladkanjem z novima lučkama Talking Tom in Talkin Angela? Preizkusite se v našem zabavnem poletnem natečaju in nam pošljite svojo zamisel za najboljši sladoledni slogan.

Najboljši slogan bomo nagradili z dvema paketoma sladoledov, brisačo in magneti za na hladilnik.

 Devetim srečnežem pa bomo z žrebom podelili sladke pakete Talking Tom in Talking Angela.

Ne spreglejte