Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
14. 8. 2017,
4.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

moja torba torba torbica Lea Filipovič Lepa afna vlogerka

Ponedeljek, 14. 8. 2017, 4.09

6 let, 6 mesecev

Vlogerka Lepa afna: Ko gledam nazaj, si mislim "ojoj, bog pomagaj!" #MojaTorba

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Lea Filipovič, Lepa afna | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Ena naših najuspešnejših lepotnih vlogerk nam je pokazala, kaj nosi v svoji torbici, hkrati pa nam je razkrila, kaj vse se je spremenilo v treh letih, odkar vloga, kako izbira izdelke, ki jih predstavlja, in kaj si misli o svojem prvem posnetem videu.

Lea Filipovič, ki jo njene sledilke in oboževalke poznajo pod imenom Lepa afna, pravi, da ni tipična ženska in ji torbice ne pomenijo veliko. 

V njej nosi nujne potrebščine vsake ženske, med snemanjem tega videa pa je Lea sama presenečena ugotovila, da v njej nosi nekaj, kar ni aktualno že skoraj štiri mesece. 

Kaj s seboj nosi Lepa afna:

Fotogalerija
1 / 13

Svetlomodra torbica se imenuje Melania, pravi Lea. | Foto: Vid Ponikvar Svetlomodra torbica se imenuje Melania, pravi Lea. Foto: Vid Ponikvar

Ko pogleda svoj prvi video, bi marsikaj spremenila

Med razkrivanjem vsebine torbice nam je Lea še zaupala, kaj vse se je spremenilo v treh letih; dejstvo je, da je danes ena naših najuspešnejših vlogerk, ki ji zaupa na tisoče deklet. Samo na YouTubu ima čez 15 tisoč naročnikov, na Instagramu prek 21 tisoč sledilcev, na Facebook strani pa jo spremlja skoraj 150 tisoč ljudi.

Lea pravi, da se pred tremi leti, ko je šele postajala Lepa afna, ni zavedala, da bo imela takšno podporo. "Zdaj, ko gledam nazaj, si za veliko svojih videov mislim: 'ojoj, bog pomagaj!' Ali je svetloba grozna ali je mejkap slab ali pa sem jaz preprosto preveč prestrašena, preveč krilim z rokami." Ampak potem hitro pogleda z drugega zornega kota:

Če vsega tega ne bi dala skozi na takšen način, potem danes verjetno ne bi bila, kjer sem, in ne bi počela stvari na veliko višji ravni, bolj profesionalni. To je bila moja pot. Ponosna sem, da sem sploh zbrala pogum in začela. Takrat sem kamero podstavila s knjigami, danes imam v stanovanju svoj lasten studio. Ne potrebuješ vsega takoj. Za začetek moraš imeti predvsem voljo do dela in strast. Potem pa pride tudi studio (nasmeh, op. p.).

Lea Filipovič, Lepa afna | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Lea Filipovič, Lepa afna | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Lea Filipovič, Lepa afna | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Pravi, da se kot vlogerka počuti fenomenalno, predvsem zato ker dela, kar jo osrečuje, s svojim delom pa se dotakne na tisoče deklet. "Odziv je izredno topel in pozitiven, za kar sem neverjetno hvaležna. Po mojem mnenju moj kanal dokazuje, da se da tudi pri nas uspeti na tem področju in da so izgovori, kot so, da je Slovenija premajhen trg ali da Slovenci niso dojemljivi za novosti (kot je YouTube), nepotrebni," razlaga. Dodaja, da si želi, da bi njen uspeh spodbudil še koga, da začne uresničevati svoje ambicije. "Čim prej in brez izgovorov."

"Verjetno sem za koga res zvezdnica"

Vlogerke in blogerke so v tujini že prave zvezdnice, a Lea se (še) ne počuti tako, čeprav razmišlja: "Verjetno smo za koga, ki zadevo opazuje od daleč, res kot neke vrste zvezdnic." A s svojimi sledilkami si vsekakor ne želi imeti takšnega odnosa, saj nanje ne gleda kot na oboževalke, temveč prijateljice.

Neka zvezdnica verjetno ne odgovarja vsak dan tri ure svojim oboževalcem. S svojimi dekleti gradim zelo tesen odnos, pokažem jim veliko svojega zasebnega življenja, organiziram dogodke, kjer se družimo. Moj namen je, da v meni vidijo eno kul prijateljico (malo afnasto), na katero se lahko obrnejo bodisi po nasvet o mejkapu bodisi po kake druge vrste nasvet.

In ravno želja po ohranjanju lepega odnosa s sledilkami je zaslužna za to, da vloganje Lei vzame kar nekaj časa in pozornosti. "Tudi ko grem na dopust, ne spustim stvari iz rok. Sicer pa moj vsakdan vključuje snemanje, montiranje videov, odpisovanje na e-pošto sledilkam in naročnikom, sestankovanje, blogerske dogodke, urejanje družbenih omrežjih. Hvala bogu, da v vsem tem večino časa res izjemno uživam."

Lea Filipovič, Lepa afna | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Lea Filipovič, Lepa afna | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Vprašajte se, česa vas je strah

Leina vlogerska zgodba je še ena zgodba o uspehu in dokaz, da sanje lahko postanejo resničnost, če se zanje boriš in trdo delaš. Zato je tudi pravi naslov za recept o uspehu, če ga potrebujete.

"Želim, da se človek vpraša, česa ga je strah in ali je zaradi tega strahu vredno, da nečesa ne poskusiš. Ko to storim sama, največkrat ugotovim, da so strahovi neutemeljeni, da so samo v moji glavi in da me hromijo pred uspehom. Želim si, da ima več ljudi kakovostno in zadovoljno življenje, ker ga resnično lahko imajo. To ni nekaj, kar je nemogoče! Eno življenje imamo in ni ga vredno živeti na pol in v strahu!"

Lepo afno je njena neustrašnost pripeljala do tega, da danes obožuje svoje delo in je ena najbolj gledanih slovenskih vlogerk. Morda pa bomo že zelo kmalu brali tudi njeno knjigo o njeni prehojeni poti, z njenim pogledom na svet. 

Ne spreglejte