SiolNET. Trendi Moda
Vsebino omogoča Dedoles, s. r. o.

Foto: arhiv ponudnika

  • Messenger
  • Messenger
Podprimo skupnost LGBT+ in se pridružimo mavričnemu praznovanju

Velika parada ponosa tudi v Sloveniji

Vsebino omogoča Dedoles, s. r. o.

Foto: arhiv ponudnika

Junij ni le mesec, ko se začnejo poletje in dopusti, ampak je tudi mesec ponosa LGBT. Po svetu se v juniju proslavlja drugačnost in spodbuja enakopravnost skupnosti LGBTQ+. V barvah mavrice se na tisoče ljudi zbira na paradah, kjer gradijo skupnost, svoje dostojanstvo, vidnost, samopotrditev in predvsem praznujejo raznolikost.

Dedoles lgbt

Tako ali drugače enakopravnost podpira tudi slovaško podjetje Dedoles, ki trenutno deluje v 20 evropskih državah, njihova spletna trgovina pa postaja vse bolj priljubljena tudi v Sloveniji. Dedolesova mavrična kolekcija odraža njihovo pomembno stališče – ljubezen in moda ne poznata meja. Premagajmo predsodke in se oblecimo v mavrične barve.

Mesec junij je po vsem svetu znan tudi kot mesec PRIDE. Posvečen je vsem, ki se spopadajo z diskriminacijo zaradi svoje spolne usmerjenosti ali spolne identitete. Ne bodimo brezbrižni glede tega. Podprimo LGBT+ skupnost in se pridružimo mavričnemu praznovanju.

Junij je bil izbran zaradi Stonewallskega upora, pri čemer je šlo za demonstracije članov skupnosti LGBT, ki so nastale kot odziv na policijske racije junija 1969 v gejevskem lokalu Stonewall Inn. Dogodek je prepoznan kot najpomembnejši posamezni dogodek v zgodovini, ki je vodil v organizirano gibanje in boj za pravice skupnosti LGBTQ+. Ti nemiri veljajo za začetek boja za enake pravice in konec preganjanja LGBT+ skupnosti v Združenih državah ter postopno po vsem svetu. Vsako leto nas spomni na pogum ljudi, ki so se odločili spremeniti svet, v katerega so se rodili, in končati dolgoletno zatiranje.

Raznolike prireditve (od slovesnih do karnevalskih), povezane s ponosom LGBTQ+, so se po svetu razširile iz ZDA. Prva parada ponosa pri nas je bila organizirana leta 2001. Letos bo v Ljubljani od 12. do 19. junija potekal Festival Parada ponosa (Ljubljana Pride), 19. junija pa bo parada.

Dedoles lgbt

Ponosni na svoje barve

Barvita mavrična zastava je simbol skupnosti LGBT+ od leta 1978. Zastava simbolizira ponos, mavrica pa je simbol narave in spontanosti. V skupnosti LGBTQ+ pa je to najstarejša in najbolj prepoznavna od barvnih kombinacij. Najbolj razširjena različica vsebuje rdečo, oranžno, rumeno, zeleno, modro in vijoličasto, v tem vrstnem redu. Izvor zastave pripisujemo Gilbertu Bakerju iz San Francisca, bilo pa je več revizij glede na dostopnost tkanin različnih barv.

Mavrična zastava predstavlja skupnost LGBT, v skupnosti pa je simbol prav za lezbijke in geje. Namenjena je spodbujanju ljudi, da ne živijo v laži.

Dedolesova kolekcija PRIDE ima podoben namen – živahni kosi ti zlahka pomagajo izraziti svoj pravi jaz.

Dedoles lgbt

Praznujmo #PRIDE2021

Se strinjamo, da so stereotipi preprosto dolgočasni? V Dedolesu zavračajo kakršnokoli obliko diskriminacije. Slavijo raznolikost, vedrino in avtentičnost vsakega od nas. Dedolesova mavrična kolekcija odraža njihovo pomembno stališče – ljubezen in moda ne poznata meja.

Dedoles lgbt

Bodimo, kar smo

Obujte si barvite kose in skupaj praznujmo raznolikost. Z živahnimi, barvitimi kosi znamke Dedoles, naj gre za nogavice, spodnje perilo, kopalke, japonke, boste to poletje blesteli tako doma kot tudi na plaži.

Vse bolj priljubljena blagovna znamka

Dedoles je uspešno slovaško podjetje, ki trenutno deluje v 20 evropskih državah, vključno s Slovenijo. V ozadju znamke Dedoles je njen ustanovitelj Jaro Chrapko, ki je pred osmimi leti prišel na idejo o ustanovitvi spletne trgovine z majicami. Pozneje je ustvaril svojo lastno znamko z naborom izdelkov, ki se nenehno širi. V podjetju so v začetku septembra dosegli lepo, okroglo število milijon kupcev. V zadnjih dveh letih so Dedolesovi oblikovalci ustvarili kar 1.100 različnih kosov, med katerimi so najbolj prodajane Vesele nogavice Mačke, ki ponujajo široko paleto vzorcev. Vzorce z nogavic uporabljajo tudi pri drugih izdelkih, kot so spodnje perilo, pajkice ali kopalke.

Pri nakupu Dedolesovih izdelkov se lahko sicer v zadnjem koraku odločite, da znesek nakupa zaokrožite na najbližji evro. Ves denar do zadnjega centa namenjajo projektom, s katerimi podpirajo sajenje dreves, varstvo okolja in socialno prikrajšane. Z Dedolesovim drobižem ste do zdaj pripomogli k zasaditvi 80 tisoč dreves, podprli UNICEF v boju proti podhranjenosti otrok in Svetovno zdravstveno organizacijo v boju proti pandemiji covid-19.

1 / 30
2 / 30
3 / 30
4 / 30
5 / 30
6 / 30
7 / 30
8 / 30
9 / 30
10 / 30
11 / 30
12 / 30
13 / 30
14 / 30
15 / 30
16 / 30
17 / 30
18 / 30
19 / 30
20 / 30
21 / 30
22 / 30
23 / 30
24 / 30
25 / 30
26 / 30
27 / 30
28 / 30
29 / 30
30 / 30
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin