Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Nedelja,
20. 8. 2017,
14.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,35

5

Natisni članek

lepota tretma nega SpaMatch

Nedelja, 20. 8. 2017, 14.22

6 let, 6 mesecev

Sandra Auer je ustvarila aplikacijo, ki je "Uber za lepotne storitve"

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,35

5

SpaMatch, aplikacija | Foto SpaMatch

Foto: SpaMatch

Ponavljajoča se težava je Sandro Auer pripeljala do razvoja nove aplikacije, ki bo na enem mestu združevala vse lepotne storitve ter uporabniku olajšala naročanje in iskanje primernega ponudnika v njegovi okolici. Sama ji zato pravi kar "Uber za lepotne storitve".

Sandra Auer, ki jo najbolje poznamo kot hčerko nekdanjega televizijskega voditelja Stojana Auerja in udeleženko resničnostnega šova Big Brother Slavnih, je velika ljubiteljica masaž. Nanjo vplivajo zelo pozitivno, a so ji hkrati vedno znova povzročale stres. Natančneje, stresno je bilo naročanje nanje. Da se je lahko prepustila sproščanju, je namreč morala že več dni vnaprej razmišljati o uri in kraju, potem pa je na vrsto prišlo še mnogo usklajevanj, sploh če se je dan, ko naj bi si privoščila masažo, razvil v povsem drugo smer.

"Potem pa pride dan, ko imam slučajno otroka v varstvu, avto in prosti čas in bi to rada izkoristila zase. Seveda sem porabila dve uri za klicanje vseh ponudnikov v bližini, kdo bi imel ta dan čas."

Na koncu ji je sicer vedno uspelo najti masažni salon s prostim terminom, a tisti dve porabljeni uri ji nista dali miru. Nato je opazila, da ni edina, in da se nad tem na družbenih omrežjih pritožuje veliko ljudi.

Porodila se je ideja za reševanje te težave, portal, kjer bi lahko uporabniki izrazili svoje želje, ponudniki bi v to imeli vpogled in kdor bi bil prost, bi se jim preprosto oglasil. Tri mesece sem porabila za to, da sem idejo in ves skrbno premišljen sistem prelila na papir (listi so, mimogrede, bili posod po stanovanju, tudi na stenah) in ko sem imela vse dokončano, se je ta pot začela. To je bilo približno pred letom in pol in do tega trenutka se je zgodilo že resnično veliko.

Sandra verjame, da bo aplikacija marsikateri ženski olajšala veliko lepotnih opravkov. | Foto: SpaMatch Sandra verjame, da bo aplikacija marsikateri ženski olajšala veliko lepotnih opravkov. Foto: SpaMatch

Od ideje do popolne ekipe

Sprva je morala sama verjeti v idejo in jo popolnoma razumeti, razlaga. Ko je ugotovila, da je dobra, je bila prepričana, da jo mora izpeljati do konca, začela je iskati razvijalca spletnega portala, razvijalca aplikacij in programerja. Pozneje se jim je pridružila že okrepitev na področju trženja, zdaj pa imajo redne razgovore z vlagatelji.

Sandra je aplikacijo z ekipo že tako dodelala, da samo še čakajo na dan D. Trenutno jo preizkušajo in odpravljajo zadnje napake, vendar obljublja, da bo izšla septembra.

Kako deluje

Aplikacija bo uporabniku omogočala vpogled v proste termine več ponudnikov na področju lepote; od manikire do ličenja, od obiska frizerja do masaže. Uporabnik bo v aplikaciji ustvaril povpraševanje, kaj natanko potrebuje in kdaj, prav zato Sandra SpaMatch označuje kot Uber za lepotne storitve.

"Ponudniki v njegovi bližini bodo dobili obvestilo (notification) naravnost na svoj pametni telefon in, če imajo takrat čas, bodo z enim klikom potrdili to povpraševanje. Ko uporabniku povpraševanje potrdi več ponudnikov, si izbere enega na podlagi cene, ocene in razdalje. Uporabnik je tako prihranil ogromno svojega časa za naročanje, prav tako pa so storitve dosegljive v zadnji minuti." Lažje jim bo priti tudi do ponudb ponudnikov, ki storitve opravljajo na domu, pojasnjuje Sandra.

Fotogalerija
1 / 5

Več ponudnikov pomeni boljšo odzivnost

SpaMatch se trenutno osredotoča na Ljubljano in Maribor, a Sandra pravi, da se bodo zelo hitro razširili na vso Slovenijo in tudi na tuje države, saj je njihov cilj širitev po svetu. In čeprav se ponudba za zdaj omejuje na dve mesti, bo svoje storitve prek aplikacije ob njenem lansiranju ponujalo že 150 ponudnikov, številka pa pridno raste.

Več uporabnikov in ponudnikov bo imela, hitrejša bo odzivnost, prednost aplikacije pred telefoniranjem pa je, da bo sama zbrala podatke. Razpon radija si bo uporabnik izbral sam glede na to, kako daleč se je pripravljen odpeljati.

Vse bo na dosegu v eni aplikaciji, brez telefonskih klicev. | Foto: Thinkstock Vse bo na dosegu v eni aplikaciji, brez telefonskih klicev. Foto: Thinkstock

Za uporabnike brezplačna, za ponudnike plačljiva

Aplikacija bo za uporabnike brezplačna, za ponudnike pa plačljiva, saj bodo ti z njo pridoboli ogromno prednosti, je prepričana Sandra. "Z njo si bodo polnili proste termine, tudi tiste, ki so se nepričakovano sprostili med delovnim dnem, in si tako povečali svoj prihodek. Aplikacija jim bo omogočala tudi vpogled v verodostojnost strank in se bodo tako lahko izognili neprijetnim položajem, ko je stranka naročena, a se ne prikaže. Prav tako pa bodo tudi ponudniki prihranili svoj čas za naročanje strank, saj bodo z aplikacijo porabili desetkrat manj časa kot z navadnim telefonskim klicem."

Njihov namen je tudi, da vzpodbudijo dekleta, ki se šele prebijajo z oblikovanjem nohtov, podaljševanjem trepalnic in ličenjem, da si odprejo lastno podjetje in si upajo podati na to pot. "Aplikacija jim bo pri tem nedvomno pomagala."

Spodbujali bodo tudi mlade kozmetičarke, ki si še ne upajo podati na svojo pot. | Foto: Thinkstock Spodbujali bodo tudi mlade kozmetičarke, ki si še ne upajo podati na svojo pot. Foto: Thinkstock

Ponudniki bodo za uporabo plačevali fiksno mesečno naročnino, a aplikacija s tem ne bo vplivala na ceno, ki jo bo stranka plačala po storitvi. "Se bo pa stranka na termin odpravila s približno oceno cene, saj jo bo o tem predhodno obvestil ponudnik, seveda bo ceno določil sam. Ponudnik ima namreč tudi možnost odločitve – ali bo ceno dvignil ali pa znižal, če bo šlo za 'last minute' naročanje."

Save

Save

Ne spreglejte