Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 3. 2014,
18.50

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

koža samoporjavitev samoporjavitvena krema solarij sončenje

Sreda, 19. 3. 2014, 18.50

2 leti, 11 mesecev

Samoporjavitvena krema namesto žarkov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ob bližajoči se poletni sezoni se obisk ne poveča le v fitnes centrih, ampak tudi v solarijih. Do bolj zagorele polti pa lahko pridete tudi brez izpostavljanja soncu, tako naravnemu kot umetnemu.

Zagorela polt je lepa, vendar nič posebno zdrava. Na srečo je vse bolj modna svetlejša polt, kljub temu pa se velik odstotek večinoma nežnejšega spola še vedno ne more upreti obisku solarija ali izpostavljanju sončnim žarkom. Vemo, da je intenzivno izpostavljanje soncu, tako naravnemu kot umetnemu, škodljivo, polt pa lahko potemnite tudi s samoporjavitvenimi kremami. A tudi pri uporabi teh je treba upoštevati nekaj pravil, saj se lahko hitro zgodi, da vaša polt namesto lepo razporejenega želenega odtenka postane listasta. Bodite pozorni tudi pri nakupu kreme, najbolje, da se po pomoč obrnete na prodajalca, ta vam bo svetoval pravi odtenek, ki ne bo preveč odstopal od barve vaše polti.

Priprava Dan ali dva pred nanosom kreme naredite intenziven piling telesa, saj bo učinek kreme tako obstojnejši, poleg tega pa boste kožo obnovili, odstranili odmrle celice in jo pripravili na poletje. Pomagajte si s krtačami za kožo, da za pilinge ne bi zapravili preveč denarja, pa si lahko pomagate tudi z naravnimi. Namesto kupljenih zrnc si lahko pomagate s soljo in olivnim oljem ali medom, lahko pa uporabite tudi zrnca sladkorja ali kave. Kremo nanašajte na čisto kožo, brez ličil ali drugih krem.

Zaščita Preden se lotite nanosa kreme, zaščitite dele telesa, ki jih ne želite barvati. Najbolje bo, da uporabite rokavice, saj ne želite rdečkastih nohtov ali dlani. Predel po obrazu, ki prehaja v lasišče, namažite z mastno kremo ali vazelinom, da prehod barve ne bo tako opazen. Če boste kremo nanašali pred spanjem, uporabite rjuhe, ki jih ni škoda, saj se lahko obarvajo s preostankom kreme, ki se ne bo vpila v kožo.

Brez površnosti! Pri nanosu kreme je pomembno predvsem, da si vzamete dovolj časa in to opravite temeljito in natančno, saj ne želite lisaste kože. Kremo s krožnimi gibi razporedite enakomerno in jo dobro vtrite v kožo, ob tem pa bodite pozorni na kritična mesta pregiba, kjer se koža naguba. Če boste kremo nanašali tudi na obraz, izpustite veke in ustnice. Preostanek kreme, ki je koža čez noč ne bo vpila, sperite z mlačno vodo, priporočamo pa, da se ne brišete z belo brisačo, da je ne umažete.

Tudi napake je mogoče odpraviti Če z rezultatom ne boste zadovoljni, brez panike, vse je mogoče popraviti. Umetno zagorelost je mogoče odpraviti z losjoni ali limoninim sokom, postopek nanosa pa seveda lahko tudi ponovite. Poskrbite tudi, da bo vaša koža dobila dovolj vlage, saj pogled na izsušeno kožo nikakor ni lep.

Ne spreglejte