Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 12. 2019,
4.02

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,49

1

Natisni članek

božič prazniki prazniki božično drevo okrasitev okraski

Četrtek, 12. 12. 2019, 4.02

4 leta, 4 mesece

TRENDI BOŽIČNIH DREVES

Preverite, s kakšno smrečico boste letos v trendu #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,49

1

Iz leta v leto se trendi božičnega okraševanja nekoliko spreminjajo. Letos so znova v modi zelena božična drevesca in okraski najrazličnejših oblik, ki naj bodo zlati. To je namreč vodilna barva letošnjega prazničnega časa, ki jo kombinirajte z okrasjem v rdeči ali rožnati barvi.

Fotogalerija
1 / 83

Letos sta "in" zlato-rdeča in zlato-rožnata kombinacija

Časi belih in črnih božičnih drevesc so mimo. V modo so se vrnile klasične zelene smrečice, ki naj ne bodo minimalistično okrašene, temveč bogate z okraski najrazličnejših oblik. A pri barvah bodite previdni in združite tiste, ki se lepo dopolnjujejo.

Okraski Promak | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Če hočete imeti božično drevesce po zadnjih trendih, izberite zlato barvo v kombinaciji s koralno rdečo ali pa zlato v kombinaciji z rožnatimi okraski. "Rožnata barva je bila modna že v preteklih letih, a se je kombinirala s srebrno. Zdaj pa se srebrna po štirih, petih letih umika in namesto nje se je spet prikradla zlata barva," pojasnjuje Marka Karpan, lastnica in direktorica trgovine Promak.

Dodaja: "Pri smrekah so letos spet v trendu zelena drevesca, zato ker prevladuje zlata barva, ta pa mnogo bolj izstopi na zelenih drevesih kot na primer na belih. Poleg tega zlata barva zahteva mnogo več dekoracije, tako je bilo že v davnini. Zahteva bolj razkošne in dodelane oblike, okraske najrazličnejših oblik."

Zlata barva zahteva tudi razkošje oblik

Na smrečico lahko torej letos poleg okraskov različnih oblik obesite tudi cofe, resice, pentlje, trakove, korale, rožne cvete, liste in še in še. A pazite, da pri okrasju tako zelo različnih oblik ne pretiravate z najrazličnejšimi barvami, držite se zlato-rdeče ali zlato-rožnate kombinacije.

Okraski Promak | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Ali pa katere druge, ki vam je všeč, prevladujeta pa naj dve, največ tri barve, ki gredo lepo skupaj in se dopolnjujejo. "Če hočemo doseči lepo usklajenost, pazimo, da so si barve blizu, da so v harmoniji. Največja napaka je, da kupujemo ob vsaki priložnosti po dva in dva okraska, pa še ta dva nista taka tipična, zelo posebna," še pove sogovornica.

Preostali božični dekor v vašem domu naj bo usklajen s smrečico

Ker mnogi svoje domove dodatno okrasite s kakšnim drugim božičnim dekorjem, kot so stenski ali namizni venci oziroma drugi praznični aranžmaji, poskrbite, da bodo tudi pri tem dekorju prevladovale barve, ki se bodo skladale z božičnim drevesom. "Predvsem pa ne pozabite doma odeti v lučke, da je v decembrskem času, ko so dnevi kratki in temačni, na ta način poskrbljeno za prijetno svetlobo. Na mizo postavite tudi svečke ter, ko se le da, z družino posedite okrog mize in se družite," pove Marka Karpan.

Okraski Promak | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Pomembno pa je tudi, da božično drevesce postavite na primerno mesto v svojem domu - tja, kjer bo iz več zornih kotov dobro vidno, tako da ga boste lahko skoraj ves čas občudovali v vsem njegovem sijaju.

Preberite tudi:

zagreb advent
Trendi Kot v pravljici, in to manj kot dve uri od Ljubljane #video
Božični stres
Trendi Kako preživeti predpraznično norijo
Ne spreglejte