SiolNET. Trendi Moda
1,18

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po koncu tedna mode MBFWLJ: modeli pojedli 300 sendvičev in prehodili kilometer na dan

1,18

termometer

teden mode, MBFWLJ
Foto: Žiga Intihar

Vsi vidimo, kaj se dogaja na brvi in kakšne kreacije nosijo manekenke, malo manj pa je znano, kaj vse pojedo v zakulisju, koliko ljudi jih ureja in koliko metrov so morale prehoditi v enem dnevu. Kako je teden mode videti v številkah?

Kaj vse je potrebno, da teden mode poteka, kot mora? Priprave se začnejo že mesece prej, saj se ustvarjalna ekipa koncepta loti že po koncu prejšnjega, jesenskega tedna mode.

Za postavitev prizorišča so imeli tokrat namesto štirih dni na voljo pol manj časa, saj je bilo že pred tednom mode dogajanje na Gospodarskem razstavišču zelo pestro: prostor 24. avtomobilskega salona so morali v samo dveh dneh preleviti v prizorišče tedna mode.

V visokih petah prehodile kilometer na dan

Modna brv četrte izdaje MBFWLJ je bila kar trikrat daljša kot sicer, merila je sto metrov, kar je pomenilo, da so manekeni in manekenke z vsemi izhodi skupaj v enem večeru prehodili vsaj en kilometer. Sem niso všteti metri, prehojeni na generalki.

Modeli so se sprehajali v štiri smeri, okrog velikanskih LCD-zaslonov, ki so zasedali kar 96 kvadratnih metrov.

teden mode, MBFWLJ Foto: Žiga Intihar

teden mode, MBFWLJ Foto: Žiga Intihar

teden mode, MBFWLJ Foto: Žiga Intihar

teden mode, MBFWLJ Foto: Žiga Intihar

Kreacije nosilo 47 modelov

Za tri dni mode so morali najeti 17 manekenov in 30 manekenk, ki so prihajali iz različnih regij. MBFWLJ namreč ne sodeluje samo z manekenskimi agencijami iz Slovenije, temveč tudi z agencijami iz Italije, Avstrije, Hrvaške in Nizozemske.

Na Gospodarskem razstavišču so preživeli večino časa, saj so se morali na prizorišču zbrati že dopoldne. Sledil je odmor za kosilo in ogled mesta, nato pa priprave na večerne modne revije.

teden mode, zakulisje Foto: Urša Premik

teden mode, zakulisje Foto: Urša Premik

teden mode, MBFWLJ Foto: Žiga Intihar

Za lepoto skrbelo več kot 20 ljudi

Da so bili manekeni in manekenke urejeni natanko po željah modnih oblikovalcev, so skrbeli številni vizažisti in frizerji. Bilo jih je več kot 20.

Vmes je bilo treba najti še čas za zadnje pomerjanje kreacij, pri čemer so se kakšne tudi strgale. Za takšne primere so morali oblikovalci imeti ob sebi izurjene roke, ki so lahko hitro popravile strgana oblačila.

teden mode, MBFWLJ Foto: Žiga Intihar

teden mode, MBFWLJ Foto: Žiga Intihar

teden mode, MBFWLJ Foto: Žiga Intihar

Skupno pojedli 110 kilogramov sadja in 300 sendvičev

Za razliko od marsikaterega zmotnega prepričanja, da manekenke in manekeni komaj kaj pojedo, je v zakulisju vsakega tedna mode precej drugače. Škatle pic tam niso redke, a tokrat so si raje privoščili sendviče in sadje. V treh dneh so pojedli 50 kilogramov banan, 60 kilogramov mandarin in kar 300 sendvičev ter spili 500 lončkov kave.

1 / 25
2 / 25
3 / 25
4 / 25
5 / 25
6 / 25
7 / 25
8 / 25
9 / 25
10 / 25
11 / 25
12 / 25
13 / 25
14 / 25
15 / 25
16 / 25
17 / 25
18 / 25
19 / 25
20 / 25
21 / 25
22 / 25
23 / 25
24 / 25
25 / 25

Na aprilskem tednu mode MBFWLJ se je v treh dneh predstavilo 19 modnih oblikovalcev in znamk: AKULTURA, Cliche, D'ALPAOS, Draž, IVANMAN, Nataša Peršuh, Tanja Zorn, TWINS by Bogović & Štimac, Peter Movrin, SENS, JSP, Julija Kaja Hrovat, Attelier Terra Urbana, Marjeta Grošelj, Milica Vukadinović, SOFIA NOGARD, SUSNYARA, Xenia Design in Young @ Squat.

V okviru tedna mode je na sklepni dan potekala tudi okrogla miza na temo Instagrama kot novega kralja mode. Preverite, kaj so imeli o tem povedati predstavniki mednarodnih modnih publikacij Harper's Bazaar, Vogue, Grazia in drugi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin