Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 1. 2014,
11.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

poroka poročna obleka prstan

Torek, 28. 1. 2014, 11.12

8 let

Neveste v asimetričnih oblekah, ženini v supergah (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na sejmu poročnih in maturantskih utrinkov smo preverili, kakšnih trendov se lahko veselijo letošnji neveste in ženini - tako pri oblekah kot pri načrtovanju zabave in poročnega potovanja.

Pretekli konec tedna se je v Grand hotelu Union odvijal že tradicionalni sejem poročnih in maturanstkih utrinkov, na katerem razstavljalci predstavljajo svojo ponudbo, obenem pa razkrivajo trende, ki bodo zaznamovali letošnje leto. Na enajstem poročnem sejmu po vrsti so se predstavili saloni in oblikovalci poročnih oblek ter dodatkov, trgovine z dekorativnim materialom, vizažisti, frizerji, fotografi, zlatarne, cvetličarne, organizatorji porok, glasbeniki in tudi potovalne agencije.

Neveste sanjajo o pravljični obleki Med poročnimi oblekami se nadaljuje trend asimetrije, ki je nevestam všeč že nekaj sezon. Obleke na eno ramo, globoko rezani hrbti, poudarjeni pasovi in mehko padajoča krila so glavne značilnosti letošnjih smernic. "Veliko je prosojnosti, čipke in tila. Hrbti so odprti, a diskretno prekriti s prosojnimi materiali," nas med razstavljenimi oblekami vodi mag. Martina Čižman, vodja salona Mod-Art. "Posebnost so tudi poudarjeni pasovi, ki ločujejo obtisnjen životec od bogatega krila. Okrašeni so z različnimi detajli, predvsem s kamenčki in kristali Swarovski."

Pri moških poročnih oblekah je še vedno v ospredju klasika. "V trendu ostaja modra barva, ob njej pa še klasična črna, tudi siva s srebrnim, malce svetlečim tonom. Moški, ki si drznejo več, lahko za poroko obujejo tudi superge, vendar naj bodo te kakovostne in vrhunsko oblikovane."

Prstan za vse življenje Tudi pri zaročnih in poročnih prstanih se trendi spreminjajo iz sezone v sezono. Po dolgoletni prevladi belega zlata se znova vrača rumeno zlato, letošnji trend pa je rdeče zlato – prstani s pridihom rdeče ali rožnate. Priljubljene so tudi kombinacije različnih materialov, žlahtnih kovin s keramiko in emajlom. Pri prstanih se pari navadno odločajo za bolj preproste linije, še posebej so zadržani moški, medtem ko neveste še vedno rade vidijo, da se na prstanu lesketajo dragoceni kamni. Med prstani smo videli tudi nekaj zanimivih črnih – zanje se odločajo predvsem mladi, svobodomiselni sodobni pari, pravijo zlatarji.

Kaj pa poročna vabila in fotografije? Pri načrtovanju poroke je treba zelo zgodaj razmisliti predvsem o dvojem: o vabilih in fotografu. Še pred poročnimi vabili lahko gostom pošljete kartico "save the date" – tako gostje ne bodo planirali dopusta ravno na dan vaše poroke. V trendu so igriva, zabavna vabila, ki odražajo osebnosti in značilnosti para ter napovedujejo tudi ton poroke: bo ta klasična in elegantna ali zabavnejša in bolj sproščena?

Poročni fotografi imajo urnike pogosto zapolnjene za nekaj mesecev, celo leto vnaprej, zato je pametno pohiteti. Izberite takšnega, čigar slog vam je všeč. Pobrskajte po spletu in preglejte fotogalerije porok, ki so jih že posneli. Fotografa Marko Banjac in Peter Brne iz studia 528 sta na sejmu že s svojo stojnico prikazala svoj slog: premišljen in pozoren, z željo prilagoditi se paru in pričarati nepozabne spomine s fotografijami.

Zabava in poročno potovanje Trgovine, ki ponujajo izdelke in aranžmaje za dekoracijo poroke, v zadnjem času sledijo trendu naredi sam. Neveste in ženini lahko v trgovinah izberejo različne produkte, ki jih po svoje vpletejo na prizorišče obreda in slavja. Zastavice, papirnati pom-pomi, papirnati prtički, pentlje, prti, sedežni red ... V različnih barvnih kombinacijah vsak najde tisto, kar mu je všeč. Vedno več je črno-bele, modni so pike, črte in vintage slog.

Pri poročnih potovanjih so še vedno priljubljene eksotične destinacije. Sveže poročeni pari si želijo uživati na toplem, ob morju, čim dlje od doma. Veliko pa je tudi takih, ki se potovanju za nekaj časa odpovejo in si v tednih po poroki privoščijo sproščujoč konec tedna v domačih termah.

Poročne utrinke si lahko ogledate tudi v fotogaleriji:

Ne spreglejte