Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 5. 2013,
13.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

nega kože

Petek, 31. 5. 2013, 13.08

8 let

Nasveti za zdravo in lepo kožo okoli oči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ker je koža okoli oči zelo tanka in občutljiva, potrebuje v primerjavi s preostalo kožo obraza posebno nego. Pomembni so tako izdelki, ki jih uporabljate pri negi kože, kot vaš način življenja.

Oči so ene od naših glavnih atributov, zato je svež in zapeljiv pogled še kako pomemben. Tega pa vsekakor ne boste dosegli, če bodo ljudje namesto lepih oči najprej opazili podočnjake in utrujeno kožo okoli oči.

Koža okoli oči je v primerjavi s preostalo kožo telesa zelo nežna in tenka (desetkrat tanjša kot koža obraza), poleg tega pa je zaradi majhne prisotnosti podkožne maščobe, žlez, lojnic, kolagena in elastana zelo dovzetna za gube in s tem posledično tudi za staranje. Poleg tega pa koža zaradi staranja izgublja elastičnost in postane še tanjša. Kako lahko z načinom življenja pripomoremo k lepši koži okoli oči? - Pijte veliko vode, saj ima tekočina pri ohranjanju elastičnosti kože zelo pomembno vlogo. - Izogibajte se soncu, saj prekomerna izpostavljenost ultravijoličnim žarkom povzroča prehitro staranje kožnih celic, poleg tega pa zaradi sonca pogosteje mežikamo, kar povzroča gube. - Ne pozabite na spanec, saj je utrujenost krivec za tenko in bledo kožo. - Izogibajte se kajenju, saj nikotin povzroča pokanje kapilar in preprečuje pretok učinkovin, kar lahko privede do okvare kolagena. - Ne uživajte alkohola, saj prekomerno pitje povzroči dehidracijo. - Bodite previdni pri odstranjevanju ličil, saj lahko z neprimernim odstranjevanjem nepotrebno razvlečete kožo okoli oči. - Ne jejte preveč začinjene hrane, saj lahko pretiravanje s soljo in začimbami privede do zabuhlosti. Za nego kože uporabljajte nežne izdelke Pomemben pa ni le način življenja ampak tudi izdelki, ki jih uporabljate za nego. Tako morajo na primer izdelki poleg široke palete vitaminov in antioksidantov vsebovati tudi sestavine, ki ne dražijo kože. Priporočljiva je tudi uporaba nežnih izdelkov, ki bodo odstranili odmrle celice.

Nastajanje gub lahko preprečimo z nežnimi pilingi. Najprimernejši so pilingi iz sadja, sladkornega trsa in mleka, saj vsebujejo alfa hidroksi kisline, pogosto imenovane AHA-kisline. Z odstranjevanjem mrtvih celic AHA-kisline, ki delujejo tudi kot odličen vlažilec, povečajo prodor drugih pomembnih sestavin v globino kože.

Ne spreglejte