Naličene med rekreacijo? Lahko, vendar s pravimi izdelki.

Če ste ena tistih žensk, ki je tudi med rekreacijo rada urejena, a noče dajati vtisa, da ima na sebi preveč mejkapa, berite dalje.

Naličene med rekreacijo? Lahko, vendar s pravimi izdelki.
Foto: Thinkstock

Opazen in premočen mejkap med rekreacijo vzbuja začudene in včasih celo očitajoče poglede, a če se naličene med telovadbo počutite bolje, se ne ozirajte na druge. Počutje naj bo na prvem mestu, na drugem pa uporaba izdelkov, ki so primerni tudi za potenje.

Vizažistka Tjaša Marin, ZEN make up artist za MoussedeMarin, se zaveda, da smo ženske rade lepe in urejene tudi med tekom, vodeno vadbo in na fitnesu, zato za takšne priložnosti priporoča vodoodporne in čim bolj obstojne izdelke, vse pa je odvisno tudi od običajnega sloga ličenja, ko se ne rekreiramo, pravi.

Če se naličene med rekreacijo počutite bolje, ni s tem prav nič narobe. Če se naličene med rekreacijo počutite bolje, ni s tem prav nič narobe. Foto: Thinkstock

Priljubljen način ličenja

"Puder naj ne bo pretežek, koža naj še vedno diha. Če imate lepo kožo, lahko s korektorjem prekrijete le večje nepravilnosti," svetuje Tjaša. "Uporabite vodoodporno maskaro in zarišite ter oblikujte obrvi, nanesite vazelin ali šminko v naravnih odtenkih." Tiste, ki ste tudi sicer rade močneje naličene, lahko uporabite vodoodporna črtala ali barvice za oči, še priporoča vizažistka.

Rdečilo lahko izpustite

Ker se lička med vadbo lepo obarvajo, rdečila ne potrebujete, če pa se ne potite preveč, ga lahko uporabite, meni Tjaša, ki za ta namen priporoča tudi bronzer.

Za piko na i

Da pa bo mejkap še obstojnejši, za konec uporabite "fiks sprej", razpršilo za podaljšanje obstojnosti ličil.

Kapica s ščitkom naj bo ena od nujnih pripomočkov za zaščito obraza. Kapica s ščitkom naj bo ena od nujnih pripomočkov za zaščito obraza. Foto: Thinkstock

Nujno za rekreacijo na prostem

Če se bo rekreacija odvijala na prostem, na toplem (ali vročem) spomladanskem soncu, kot recimo 11. dm tek za ženske to soboto, ne smete pozabiti še na nanos kreme za zaščito pred sončnimi žarki. Kremo za sončenje se vedno nanaša PRED ličenjem. Tjaša za obraz, vrat in dekolte priporoča kremo z zaščitnim faktorjem 50. Da pa bo zaščita pred močnim soncem še boljša, si na glavo poveznite kapico s ščitkom, kakršno priporočamo ob kombinaciji za letošnji tek.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano