SiolNET. Trendi Moda
1,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Najlepša v vesolju" je 23-letnica iz Nikaragve #foto

1,38

termometer

mis Universe |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Na izboru mis Universe je prvič slavilo dekle iz Nikaragve, letošnji izbor pa je postregel s še nekaj prelomnicami.

Na izboru mis Universe, ki ga je letos gostil El Salvador, je lento najlepše odnesla 23-letna Sheynnis Palacios, predstavnica Nikaragve. Prva spremljevalka je bila Anntonia Porsild iz Tajske, tretja pa Avstralka Moraya Wilson.

mis Universe | Foto: Reuters Foto: Reuters

Kandidatke so na tekmovanju opravljale običajne "izzive" od predstavitve v kopalkah in večernih oblekah do odgovarjanja na vprašanje žirije. Ta je poznejšo zmagovalko vprašala, v čigavih čevljih bi si želela preživeti en dan, Nikaragovka pa je izbrala britansko filozofinjo in feministko Mary Wollstonecraft, ki je po njenih besedah "presegala meje" in "mnogim ženskam dala priložnost".

"Za ženske dandanes ni več omejitev," je še izjavila.

mis Universe | Foto: Reuters Foto: Reuters

Letošnji izbor mis Universe je sicer postregel s kar nekaj prelomnicami - med kandidatkami je bila prvič tudi transspolna ženska, to je bila predstavnica Nizozemske, predstavnica Gvatemale je bila prva mati, ki je sodelovala na tem tekmovanju, predstavnica Kolumbije pa prva poročena kandidatka za mis Universe.

Oglejte si še:

mis Londona 2023 Trendi Lepotni izbor, na katerem so bile vse tekmovalke brez ličil Miss Slovenije 2023 Trendi Izbrali novo mis Slovenije, zmagala je Ptujčanka Alida
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin