Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 12. 2014,
20.13

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

najbolje oblečeni Janez Škrabec Nina Pušlar Lili Žagar Hannah Mancini Peter Movrin Matjaž Nemec

Sobota, 27. 12. 2014, 20.13

4 leta, 6 mesecev

Najbolje oblečeni Slovenci: od uspešnega podjetnika do poslanca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tudi letos smo se ozrli v preteklost in izkušene modne poznavalce povprašali o najbolje oblečenih Slovenkah in Slovencih v letu 2014.

Ob zadnjih dneh leta 2014 smo se zazrli v preteklih 12 mesecev in s pomočjo izkušenih modnih poznavalcev izbrali tri ženske in tri moške, ki spadajo med najbolje oblečene Slovenke in Slovence. Skupna lastnost vseh šestih je to, da si upajo v okviru svojega profesionalnega življenja iskati možnosti za izraz svoje individualnosti, kar sta prepoznala tudi naša sogovornika.

Za mnenje o najbolje oblečenih Slovenkah v letu 2014 smo povprašali stilistko Barbaro Plavec Brodnjak, ki skrbi, da so voditelji in voditeljice Planet TV ob vsaki priložnosti, ko se pojavijo pred televizijskimi kamerami, oblečeni v skladu s televizijskimi, modnimi in estetskimi standardi. Nina Pušlar Pevka Nina Pušlar je po besedah stilistke v svojih stajlingih vedno videti zelo sproščeno, njeno gibanje v njih je tako naravno, da pomislimo celo na to, ali je tako oblečena tudi doma. Vsaka podrobnost deluje in obleka nikoli ne preseže njene preproste, a sofisticirane narave.

Lili Žagar "Za voditeljico Lili Žagar lahko rečemo, da se sama najbolje pozna, in na družabnih dogodkih njen slog deluje skoraj še bolje kot pa, ko je do popolnosti dodelana na odru," je povedala o slogu voditeljice, ki jo bomo v prihodnje videli ob boku partnerja Marka Potrča v oddaji Moj dragi zmore.

"Njena skrivnost, kako v prav vsakem stajlingu deluje zapeljivo, sta po mojem mnenju njen pozitiven odnos do sebe in podedovan gen dame, ki ga takoj opazimo," še dodaja Plavec Brodnjakova, ki bi Lili postavila v nanizanko Seks v mestu, kjer bi hitro pridobila še več oboževalcev in oboževalk tudi zaradi svojega sloga.

Hannah Mancini "Hannah te najprej zapelje s svojim nasmehom, nato pa opaziš še njen minimalistični, s podrobnostmi izpiljen slog, ki deluje nevsiljivo, a tako prefinjeno, da te očara z na videz najbolj preprostimi kroji in kombinacijami," pa stilistka opisuje pevko Hannah Manicni ter dodaja še, da ima ta neprecenljiv dar, kako z manj narediti več, s pridom ga uporablja pri svojih oblačilnih kombinacijah.

O najbolje oblečenih moških v letu 2014 pa smo povprašali Dejana Davida Kemperla, glavnega in odgovornega urednika revije DAVID za moške s stilom. Ta je dokazal, da imajo tudi slovenski moški željo po naprednejšem življenjskem slogu in jim ni popolnoma vseeno, kakšne kombinacije oblačil nosijo.

Matjaž Nemec "Čeprav prisega na zelo klasičen izbor barv, menim, da je končno nastopil čas, da na slovenski politični sceni stopi v ospredje mlajša generacija in zamenja nekajletno prestolovanje politikov, kot je na primer skoraj vedno usklajeno oblečeni gospod predsednik Borut Pahor, ki se je letos na primer s hlačami iz džinsa in puloverjem pregrešil zoper protokol na sicer težko pričakovanem udarcu ob odprtju na golfskem igrišču na Bledu, ko se je želel fotografirati ob hokejistu Anžetu Kopitarju," je svojo izbiro utemeljil Kemperl in dodal, da bo Matjaž s svojo postavo in vedno urejeno pričesko brez težav nadgradil slog klasičnega politika, ki mu nista tuji niti dobra rokerska črna jakna in odpeta srajca, ko je čas za zabavo na klubski sceni.

Janez Škrabec Podjetnik Janez Škrabec se je v preteklih letih že pojavil v našem izboru najbolje oblečenih Slovencev, zato ne preseneča, da se je uvrstil tudi na seznam najbolje oblečenih v letu 2014. "Četudi bi si človek želel najti njegovo zamenjavo, je to še vedno nemogoče. Preseneti, kjerkoli se pojavi: v mondeni okolici Pariza, kjer je odpiral lastni projekt, linijo hiš P. A. T. H. by Starck with Riko, na sprehodu po poletnem Ljubljanskem festivalu ali v novozgrajenem hotelu Kempinski v Minsku," razlog za to, da gospoda Škrabca preprosto ne moremo spregledati, pojasnjuje Dejan David Kemperl.

Janez Škrabec je, kot nam je v utemeljitvi izbire še pojasnil Kemperl, "poslovnež, ki venomer pokaže, kako pomembno je izbrati pravo kravato, kakovostno tkanino, in ve, da znamke, kot so Kiton, Tom Ford in Brioni, vedo, zakaj ustvarjajo oblačila po meri in z lastnimi inicialkami. Čestitke tudi za pogumen izbor ekskluzivnega parfumiranja, kar je dokaz več za izbrani okus. Lahko je zgled številnim slovenskim poslovnežem ne le pri izbiri obleke, ampak pri celostnem slogu, predvsem pa z razgledanostjo o svetovni ekonomiji in poznavanjem največjih ali razvijajočih se trgov".

Peter Movrin V izboru najbolje oblečenih Slovencev v letu 2014 pa se je znašel tudi modni oblikovalec Peter Movrin, ki je letos navduševal s številnimi preboji na tuji trg. "Čeprav je mlademu modnemu oblikovalcu malo lažje skombinirati izstopajoča oblačila, to še ne pomeni, da je že kar samodejno umeščen med najbolje oblečene Slovence; za številne samooklicane guruje tega nikakor ne moremo reči."

"A Peter nas je s svojim videzom, ko mu je ob bok stopila urednica Vogua, največje lifestyle revije, Anna Wintour skupaj z italijansko prijateljico Franco Sozzani in vse bolj priljubljeno digitalno ekspertinjo pri reviji Vogue Suzy Menkes, prepričal, da je na modnem področju osebnost s povsem lastno smerjo in edinstvenim slogom. Osebno so mi všeč številni dodatki, ki jih ustvari sam in jih tudi pronicljivo kombinira. Brez njegovega obeska za ključe nikoli ne zapustim svojega stanovanja," za konec dodaja Dejan David Kemperl.

Ne spreglejte