SiolNET. Trendi Moda
1,65

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Multifunkcionalnost Nataše Belcijan: torbica je nahrbtnik, verižica ali pas #UličniStil

1,65

termometer

 | Foto: Vid Ponikvar
Foto: Vid Ponikvar

Kreacije modne oblikovalke Nataše Belcijan so sprva videti kot še en modni dodatek, a iz enega lahko dobite kar tri različne kose.

Na slovenski modni sceni se zadnja leta veliko dogaja. Kar nekaj mladih modnih oblikovalk ponuja lastno znamko torbic, zdaj pa se jim je pridružila še stara znanka Nataša Belcijan.

Nataša je namreč že pred leti oblikovala modne dodatke, med drugim tudi ovratnice za pse, svoje modno znanje je uporabljala tudi kot dekoraterka izložb ter modna svetovalka in stilistka. V istem obdobju so začele nastajati še torbice, ki jih danes ponuja pod imenom ND365.

Nataša Belcijan | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Nataša Belcijan | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Nataša Belcijan | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Ko torbica ni samo torbica

Vendar pa njene torbice niso zgolj samo to. Od preostale konkurence se ločijo po multifunkcionalnosti, saj iz nje v nekaj sekundah nastane nahrbtnik, ročaj pa lahko služi kot verižica ali pas. Najbolj jo navdihuje geometrija, na kateri gradi nove zgodbe, pravi.

"Začela sem s krogom, nadeljevala s polkrogom, valjem in trikotnikom, nadaljujem  zgodbo s kvadratom. Uporabljam kakovostne materiale in o svojem izdelku danes razmišljam multifunkcionalno. Torbo nosimo od jutra do večera in z dodajanjem ali odvzemanjem snemljivih delov sestavljamo novo podobo."

Torbica ji predstavlja močan t. i. statement modni dodatek, ki lahko dvigne celoten stajling ali ga izniči, uniči. "Definitivno poudarimo svojo osebno noto," dodaja.

1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

Ne želi se primerjati z nikomer

Med dveletnim premorom ni prav veliko sledila dogajanju na modni sceni, a ve, da premoremo veliko mladih talentiranih ljudi. "Slovenski trg je res majhen, a digitalizacija daje nove razsežnosti in možnosti za tiste, ki si upajo."

Ko pride do vprašanja o konkurenci, pravi, da se ne želi primerjati z nikomer, saj meni, da ima vsak svojo ciljno skupino.

V prvi vrsti želim ostati zvesta sama sebi in dati sebe v svoj izdelek. Iščem svoj izraz skozi celoten ustvarjalni proces. Cenovni razred moj kolekcij je višji, saj je pogojeno s kvaliteto materialov in tehnološko zahtevnim ročnim delom, končni izdelek pa ima seveda primerno ceno. Tako bo ostalo tudi v prihodnosti.

Natašine kreacije so namenjene samosvojim in samozavestnim ženskam, ki izstopajo iz povprečja, pravi.

[video: 62289 / ]

Nataša Belcijan | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Naslednja postaja: tuji trg in notranje oblikovanje

Za svojo znamko ND365 si želi, da ji ne bo zmanjkalo navdiha in idej, predvsem pa, da bo imela v prihodnosti na voljo čas in proračun, ki ji bo dopuščal delo v lastnem ritmu. S partnerjem se želi lotiti tudi notranjega oblikovanja, pred tem pa jo čaka še predstavitev kolekcije na tednu mode v Zagrebu.

Njene kolekcije so trenutno na voljo v trgovinah Omara, v prihodnosti pa jo zelo zanima tuji trg in modni sejmi zunaj meja Slovenje.

Nataša o svojem uličnem stilu:

[video: 62288 / ]

O tem, kdaj si sestavi opravo:

[video: 62290 / ]

Nataša na hitro o ...:

... naj modnem kosu:
Pentlja

... dodatku, ki jo spremlja vsak dan:
Moja znamka ND365

... kosu, ki ga ne bi nikoli oblekla:
Mini krilo

... tem, česa v modi ni nikoli preveč:
Dobrega stila

... visokih petah ali čevljih brez pet:
Brez pet

... svoji modni ikoni:
Vivienne Westwood  

Vsak ponedeljek vam predstavljamo ulični stil znanih Slovencev in blogerjev. Spremljajte Trende in sledite uličnim trendom.


Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 58
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin