Modna napaka, ki jo (nevede) delajo skoraj vsi

To so vedele že naše babice, pa tudi mame. O tej "modni napaki" so nas podučile, a smo jih morda preslišali ali pa nanjo povsem pozabili.

Pri plašču, včasih tudi pri krilu, je ta napaka še posebej pogosta.
Pri plašču, včasih tudi pri krilu, je ta napaka še posebej pogosta. Foto: Getty Images

Vsakič, ko hodite za nekom na ulici, najbrž takoj opazite skoraj neopazno malenkost, ki pa vseeno pritegne vašo pozornost. Gre za razporek na zadnjem delu plašča, ki ga ob nakupu ponavadi povezujeta dve nitki, ki tvorita črko X.

Nitki sta tam samo, dokler plašča ne kupite, potem pa ju je treba prerezati in odstraniti, da lahko razporek služi svojemu namenu. Nanj redno pozabljamo in nitki odstrižemo šele, ko nas na to opomni mama ali pa se spomnimo kar sami, ko ju opazimo na plašču nekoga drugega.

Razporek na zadnjem delu plašča mora biti osvobojen obeh nitk, da se lepše giblje med hojo. Razporek na zadnjem delu plašča mora biti osvobojen obeh nitk, da se lepše giblje med hojo. Foto: Getty Images

A čemu sploh služita? Da v trgovini skrbno držita razporek skupaj in da se zadnji del plašča ne mečka. Namen razporka pa je, da se plašč lepše giba med hojo. Torej ga morate po nakupu osvoboditi nitk. Včasih ju znamke zašijejo tudi na razporke ožjih kril, da v trgovini ohranjajo lepšo obliko.

Predlagamo, da še danes pregledate vse svoje plašče in porežete te "ikse". Tako vam bodo, vsaj od zadaj, pristajali veliko bolje.

Preberite si še dva uporabna modna nasveta:

- Modni kosi, ki jih nikoli ne vrzite iz svoje garderobe
- Pet modnih trikov, ki optično odvzamejo odvečne kilograme

Save

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • Vik / 06.06.2017. ob 03:27

    Ja učasih je zlo pomembno kako dama zgleda odzad.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano