Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 7. 2015,
14.57

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Afrodita sončenje samoporjavitev

Sreda, 29. 7. 2015, 14.57

5 let, 2 meseca

Marmelada, ki je brez oglaševanja obnorela Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tudi če se za kozmetiko sicer ne zanimate, ste to poletje težko prezrli slovenski izdelek, ki omogoča hitro porjavitev. Za njegov uspeh so "kriva" družbena omrežja.

Govorimo o fenomenu slovenskega izdelka z imenom Marmelada kozmetične hiše Afrodita, ki naj bi pomagal pri pridobivanju zagorele polti. Izdelek, ki pravzaprav ne prinaša nobene revolucionarne novosti in ga proizvajalec niti ni intenzivno oglaševal, pa je kljub temu postal prava uspešnica. Zakaj? Zaradi vpliva družbenih omrežij.

Najbolj zaželen izdelek poletja Uporabnice in uporabniki so namreč na družbenih omrežjih od Facebooka do Instagrama delili svoje mnenje o izdelku in nenadoma je nastala marmeladna evforija. Izdelek je postal najbolj zaželeni izdelek poletja brez kakršnekoli reklame podjetja.

"Zagotovo lahko najboljšo promocijo za izdelek naredijo njegovi uporabniki sami, tako da svoje izkušnje in zadovoljstvo z izdelkom v obliki priporočil delijo z drugimi. Gre namreč za informacije, ki jim kot potrošniki najbolj zaupamo in nato najbolj vplivajo na naš nakup. V povezavi s tem je moč družbenih omrežij brez konkurence. Omogočajo namreč, da se informacije širijo z enormno hitrostjo, in to med zelo širok krog ljudi," nam je naša domnevanja potrdila Nastija Egartner iz podjetja Kozmetika Afrodita.

Prazne police Marmeladna evforija je povzročila, da na številnih prodajnih mestih zaradi izjemnega povpraševanja, ki presega ponudbo na prodajnih policah, obstajajo seznami z rezervacijami. Ker smo tudi sami želeli kupiti obvezni izdelek poletja, smo poskusili v treh drogerijah, a ga nismo dobili niti v eni.

Ko smo prodajalke vprašali, ali imajo Marmelado, so se nam samo nasmehnile in odgovorile: "Včeraj smo dobili osem kosov, ki smo jih v nekaj minutah razprodali. Ne vem, kaj se je zgodilo, da je ta izdelek postal takšen fenomen. Na policah smo ga imeli že maja, pa ga nihče niti pogledal ni." Nastija Egartner nam je potrdila, da za Marmelado obstajajo čakalni seznami.

Šok za proizvodnjo "Sporočili so nam, da na večini prodajnih mest vsako novo pošiljko izdelkov razprodajo v nekaj minutah. Tudi nekatere stranke, ki so želele izdelek kupiti neposredno prek nas (bodisi prek spletne trgovine bodisi z naročilom prek e-pošte ali telefona), so na želeni izdelek malce počakale. Povpraševanje je izjemno. Nedvomno je preseglo naša pričakovanja." Še več, velikemu povpraševanju s proizvodnjo ne morejo niti slediti, dodaja Egartnerjeva.

Evforija na družbenih omrežjih Tako so zdaj na družbenih omrežjih pogoste objave, kot je ta: "Končno sem dobila izdelek, zdaj pa ga želim preizkusiti, da vidim, kaj je tisto, za čimer nori vsa Slovenija." Opazili smo še, kar so nam namignili v podjetju, da kremo uporabljajo tudi številni moški.

Marmelada na koži? Se vam zdi ime Marmelada nekoliko nenavadno za kozmetični izdelek? No, gre za aktualne kozmetične trende, ki letos narekujejo kulinarično navdahnjene kozmetične izdelke.

Zgoraj before, spodaj after: od 8.30 do 10.15 #marmelada #afrodita #tanning #bronzeskin

A photo posted by @ninnieboo on

"Ime izhaja iz samega videza izdelka. Ta po teksturi in barvi spominja na marmelado, ki jo poznamo iz prehrane. Še več, vonj izdelka številne zamika, da bi tega dobesedno pojedli," dodaja Nastija Egartner. Kljub temu ga raje ne uživajte, prav tako pa velja opozorilo, da izdelek na vsebuje zaščite UVA/UVB, zato se pred soncem še vedno zaščitite z ustrezno kremo.

Ne spreglejte