Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 2. 2013,
10.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

skrivnosti

Četrtek, 7. 2. 2013, 10.53

8 let

Lepotne skrivnosti mam in babic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Če si želite kožo negovati in razvajati na popolnoma naravne načine, vam ponujamo nekaj nasvetov naših mam in babic, ki nikoli ne pridejo iz mode.

Mandlji za sijoč videz, jabolka za svežino Eden najbolj priljubljenih receptov, ki se prenaša iz generacije v generacijo, je mandljeva maska za obraz z medom, ki koži vrača sijaj. Zmešajte žlico mandljevega olja s pol žlice medu, nanesite na obraz in čez 20 minut sperite z mlačno vodo. Kadar je noč prekratka, za svež videz poskrbi maska iz mletih kosmičev ali otrobov, ki jo pripravite tako, da pest zdrobljenih kosmičev pomešate z vodo, dokler ne dobite fine mešanice, ki jo boste nanesli na obraz in vrat. Ko se maska posuši, je čas, da jo izperete, za svežino pa lahko poskrbite tudi z masko iz jabolk. Jabolka naribajte in jim dodajte žličko medu, po 15 minutah jo sperite s hladno vodo.

Do gostih las s česnom Zmešajte pol skodelice mandljevega in olivnega olja, mešanico vtrite v lasišče in pustite, da učinkuje 10 minut. Poleg sijočih las redna uporaba mešanice pomaga tudi pri izpadanju las, tonik, narejen iz česna, pa rast las pospešuje, saj očisti zamašene lasne mešičke. Pripravite ga tako, da na drobno nasekljate glavico česna in jo zmešate s pol skodelice olivnega ali jojobinega olja, nato pa ga s koščkom vate vtrite v lasišče in pustite, da deluje 20 minut. Sive lase lahko naravno potemnite z naslednjim pripravkom: v litru vode prekuhajte 30 gramov kamilice ali žajblja, z ohlajenim prevretkom izperite lase, za dodatni učinek pa vanjo pomočite glavnik ali krtačo in razčešite lasišče. Če bi radi lasem le na hitro povrnili lesk in ustvarili občutek bogate teksture, zmečkajte v masko avokado, katerega olje prodira globoko v lase, jih učinkovito nahrani ter ščiti pred kemikalijami, soncem in onesnaženjem iz zraka.

Ublažite podočnjake Proti temnim podočnjakom babice niso uporabljale korektorja, ampak so si pomagale s krompirjem: surovega so narezale na kolobarje in si jih položile pod oči, kjer so jih četrt ure nalahno pritiskale ob kožo, dokler se ni zmanjšala zabuhlost vek in so podočnjaki zbledeli. Da bodo poljubi bolj sočni

Cimet pospešuje prekrvavitev, zato je naravno rdečilo za ustnice. Primešajte ga priljubljenemu mazilu za ustnice ali šminki, ki jo uporabljate, in ustnice bodo hitro videti polnejše. Izrazitejšo barvo ustnic boste imeli tudi, če jih zvečer pred spanjem premažete s sokom rdeče pese ali jih zmasirate z žlico hladnega mleka, ki ste mu dodali ščepec kurkume. Mešanica zmletih vrtnic in masla bo preprečila suhe ustnice.

Ne spreglejte