Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 9. 2021,
10.05

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,26

6

Natisni članek

ženska skrivnosti Hrvaška Krk

Sreda, 22. 9. 2021, 10.05

2 leti, 6 mesecev

Ugotovili so, kdo je skrivnostna ženska s Krka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,26

6

Najdena ženska | Foto Policija Primorsko-goranske županije

Foto: Policija Primorsko-goranske županije

Primer skrivnostne ženske, ki jo je hrvaška policija pred slabim tednom našla na Krku in se ne spomni ničesar, so povzeli skoraj vsi svetovni mediji. Tudi zato se hrvaški policiji dnevno javljajo ljudje z vsega sveta, ki želijo možem v modrem pomagati identificirati žensko. Njeno identiteto so potrdili danes v dopoldanskih urah, poročajo hrvaški mediji. S pomočjo fotografij so ugotovili, da je ženska 57-letna Daniela Adamcova iz Slovaške, prepoznala pa jo je menedžerka iz Los Angelesa.

Po poročanju hrvaškega indexa.hr je policija s pomočjo Interpola potrdila, da je skrivnostna ženska 57-letna slovaška državljanka Daniela Adamcova. Dokončno bodo to potrdili s preverbo prstnih odtisov. 

Njen vzdevek je "Danka" in je oblikovalka nakita, ki so ga nosile tudi slavne zvezdnice kot so Brigitte Bardot, Barbara Streisand in igralci iz serije Prijatelji. Veliko je potovala po svetu in se večkrat preselila. Pri devetnajstih letih je živela v Združenih državah Amerike, kjer je bila poročena s filmskim producentom. Po ločitvi pred okoli dvajsetimi leti se je vrnila na Slovaško.

Novica o prepoznavi iz Los Angelesa

Na spletni portal "Total Croatia News", ki ga ureja Paul Bradbury, se je iz Los Angelesa oglasila Nina Schmidt, ki je zatrdila, da je žensko zelo dobro poznala. Videla je sicer ni od leta 2015, ko naj bi se Adamcova preselila na Irsko. 

"Žensko sem takoj prepoznala kot Danielo Adamcovo, Slovakinjo, ki je delala v podjetju v Los Angelesu, kjer sem bila zaposlena kot menedžerka. V podjetju so jo najeli prek neprofitne organizacije, ki pomaga brezdomcem. Daniela je bila pogosto v zavetiščih za ženske. Povedala nam je, da si želi na Irsko, kjer ima dobrega prijatelja, s katerim bi lahko živela. Odšla je julija 2015 in takrat smo jo zadnjič videli," je povedala Schmidtova. 

Hrvaškim policistom na Krku je Schmidtova poslala tudi več Danielinih fotografij. 

"Daniela je preživela težke čase in ni imela sreče, a bila je res dobra, pametna in srčna delavka," je po poročanju hrvaških medijev še dejala Schmidtova. 

Številne informacije z vsega sveta

Hrvaški policiji se je pred tem javila skupina čeških turistov, ki je trdila, da so se s skrivnostno žensko družili na Krku. Po trditvah Čehov je gospa, ki se ne spomni ničesar, Slovakinja, so dejali. Več informacij takrat ni bilo znanih, vendar je imela poročilo Čehov hrvaška policija takrat za najbolj verodostojno informacijo in je že stopila v stik s slovaškimi oblastmi. Hrvaško policijo je ob vsem dogajanju skrbelo predvsem to, da neznane ženske nihče ni iskal.

Najdena ženska
Novice Skrivnostna okrvavljena ženska s Krka: govori angleško in ne ve ničesar

Iz hrvaške policije so za Index še potrdili, da se jim javljajo ljudje z vsega sveta in želijo pomagati pri identifikaciji skrivnostne ženske. Vendar pravih koristi od informacij policija še ni imela. "Zahvaljujemo se vsem, ki nam želijo pomagati. Dobili smo več kot 30 elektronskih sporočil iz različnih držav, od Francije, Nemčije pa vse do ZDA," je dejal Dejan Hriljac s policijske postaje Krk. Po njegovih besedah ljudje pošiljajo predvsem fotografije drugih oseb, ki so podobne skrivnostni ženski, vendar do zdaj policiji še ni uspelo najti povezave.

nemška policija
Novice Kriza s talci v Nemčiji: oboroženi Balkanec zadržal ljudi v avtobusu

Zna angleško in ve, koliko je stara

Spomnimo, policija je pretekli konec tedna na otoku Krku skrivnostno žensko rešila z neobljudenega skalnatega dela. Kako se je znašla tam, ni znala pojasniti, saj se ne spomni ničesar. Niti tega ne, kdo je. Pri sebi ni imela nobenih dokumentov ali pametnega telefona, prav tako ni znala povedati, kako je prišla na Krk oziroma kje živi. V bližini kraja, kjer so jo našli, ni bilo nobenega osebnega avtomobila, s katerim bi se lahko pripeljala do skal. Spomnila se je le, da je stara 60 let. Na vprašanja je ženska reševalcem in policistom odgovarjala v tekoči angleščini.

Muca, najdena, Danska
Novice Na severu Evrope našli zavrženo muco iz Slovenije

 

Ne spreglejte